16 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldHónapok óta nem fizet partnereinek a Booking, pécsi vállalat is károsult

Hónapok óta nem fizet partnereinek a Booking, pécsi vállalat is károsult

A nemzetközi utazásszervező a késéseket a számlázási rendszer karbantartásával indokolja. Nem tudni, pontosan hány magyar szállás érintett, egy pécsi cégnek mindenesetre ötmillió forinttal tartoznak. Az ATV híradó riportja.

A Booking.com utazásszervező ügye világméretűvé nőtte ki magát: már több mint egy hónapja nem fizet ügyfeleinek, megannyi szálláshelynek, köztük egy pécsi vállalkozásnak sem.

Petzl András, a Grey Suites Apartman üzemeltetője azt nyilatkozta a csatornának, hogy foglalásaik csaknem fele a Bookingon keresztül érkezik. A késedelem esetükben körülbelül ötmillió forint.

Az ATV szerint az ügy elsősorban azokat érinti, akik azzal bízták meg a Bookingot, hogy a foglalások teljes összegét előre szedje be a vendégektől. A Magyar Turisztikai Ügynökség a napokban kérdőívben kereste meg a szálláshelyeket azért, hogy összegyűjtse, hány hazai szállásadó lehet érintett.

A Blikk értesülései szerint az ügyben már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik, egyes szállásadók pedig azt fontolgatják, hogy nem fogadnak vendégeket, amíg nem fizetik ki őket.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő