14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálHoppál: nemzetünket veszélyeztetik

Hoppál: nemzetünket veszélyeztetik

Egyre több olyan ügyben nyilvánul meg Brüsszel, az európai vezetők, amelyek már a nemzeti hatáskör és szuverenitás határát átlépik, beleszólnak a függetlenségbe – mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Nemzeti Konzultációról tartott pécsi sajtótájékoztatón.  

Az államtitkár elmondta, a migránsok kötelező betelepítéséről szóló  őszi népszavazás megmutatta: a magyarok egyértelmű állást foglaltak a brüsszeli elképzeléssel szemben, sokkal nagyobb erővel lehetett azt az álláspontot képviselni Brüsszelben.

– A déli határon felhúzott kerítés, a migránsok regisztrációja a határon, mind jó döntésnek bizonyult, miközben Brüsszel még mindig ragaszkodik a kvóta alapú megoldásához – mondta Hoppál Péter.

Brüsszel ugyanakkor más tekintetben is bele akar szólni a magyar ügyekbe: a tervezett új adópolitika és az energetikapolitika európai egységesítése esetén az a kiszámítható adócsökkentés ami itthon végbement, értelmét vesztené. A programot, aminek teljesítéséért keményen megdolgoztunk, veszélyeztetik Brüsszelben.

Pécs bizonyított
„Hosszú évek kemény munkája forog veszélyben”

Az államtitkár kitért arra, is hogy a magyar kormány tiszteletben tartja a szólásszabadságot. Ezért a főváros utcáin folytonosan szerveződő tüntetésekkel szemben sem lépnek fel. Csupán az a kérdés, kik generálják ezeket az akciókat. Egyre több a külföldről támogatott szervezet, ezért kell tisztábban látni, honnan jönnek – fogalmazott.

– Magyarországnak a hosszú évek kemény munkája során elért eredményeiért most meg kell küzdenie. Az országvezetés beleáll ebbe a küzdelembe, de mindenek előtt a Nemzeti Konzultáción állásfoglalást kér a polgároktól: folytassuk ezt az irányt, vagy ezek a kérdések nem érnek annyit, hogy kiálljunk értük – így Hoppál.

A kérdőívek minden háztartásba eljutnak, de interneten is ki lehet tölteni azokat. A pénteki adatok szerint egyébként interneten már több mint ötvenezren, postán mintegy háromszázezren küldték vissza a konzultáció kérdőíveit.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő