24 C
Pécs
péntek, június 21, 2024
KezdőlapHírzóna#hoppálságmindenkor: A fideszes képviselő újra használja Péterffy szlogenjét

#hoppálságmindenkor: A fideszes képviselő újra használja Péterffy szlogenjét

Óriási lehet a respektje a pécsi polgármesternek helyi fideszes körökben: Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő immár államtitkárként is használja Péterffy Attila „Pécsiség mindenkor” szlogenjét.

A Magyar Facebook-közösség Arany Troll Érdemrendjének Idegen Tollakkal Ékesített Hashtagje kitüntetést adományoztam Hoppál Péter országgyűlési képviselőnek tavaly májusban. Az ok: akkor már hónapok óta használta közösségi oldalán Péterffy Attila „Pécsiség mindenkor” szlogenjét.

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/a-pecsisegmindenkor-esete-hoppal-peterrel/

A szlogen már 2019-ben, Péterffy választási programjában is hangsúlyos helyen szerepelt, a polgármester azóta is rendszeresen feltüntette azt Facebook-posztjaiban és egyéb médiafelületeken. Nehéz volt magyarázatot találni rá, hogy a kormánypárti politikus miért pont ezt einstandolta. Mondjuk az einstandolás egyáltalán nem idegen az Orbán-rendszertől és annak potentátjaitól, gondoljunk csak a magánnyugdíj-megtakarításainkra vagy a köztulajdonhoz fűződő sajátos viszonyukra. Tudjuk továbbá, hogy „aki korpa közé keveredik, azt megeszik a hashtagek”.

Részlet Péterffy Attila 2019-es választási programjából

A tavalyi rangos kitüntetés bátorítólag hathatott a tavaszi választási kampányban kábelt húzogató, és a helyi pletykák szerint ezzel Orbán elismerését is kivívó, majd (talán ezért is) a kulturális államtitkári posztig rakétázó Hoppál Péterre. Az elmúlt hetekben ugyanis, újra megszaporodtak a #pécsiségmindenkorok az immár kormánytag száguldó karnagy posztjaiban. 

Tavaly még csak feltettem a kérdést, miért, most megpróbálok választ találni rá. Három lehetséges magyarázatot találtam, Önökre bízom annak eldöntését, melyik a legvalószínűbb.

  1. Nincs a fideszes képviselő stábjában egyetlen ember, aki ki tudna találni egy saját szlogent számára.
  2. Volt ugyan egy ötletük, a #hoppálságmindenkor, de az azonnali, kínzó vinnyogva röhögést idézett elő mindenkinél, aki meghallotta. 
  3. Mivel Hoppál láthatólag szenvedélyesen, visszaeső jelleggel, szinte addiktívan kapkod a polgármester szlogenje után, nem kizárt, hogy Péterffy Attilát támogatja majd a 2024-es önkormányzati választáson.
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő