24 C
Pécs
péntek, június 21, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletHosszabbodnak a rendelési idők

Hosszabbodnak a rendelési idők

Az új jogszabályokhoz igazodva, október 1-től hosszabb rendelési idővel várják a betegeket Pécsett az Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) szakrendelésein.

Az eddig hat óra helyett október első napjától már nyolcórás rendelési idővel fogadják a betegeket az EEI szakrendelésein. A kibővítésre a jogszabályi környezet megváltozása miatt volt szükség, Pécsett azonban újszerű megoldással próbálják meg a páciensek igényeinek még inkább megfelelő módon bevezetni az új rendszert.

– A rendelési idő kitolását úgy fogjuk megoldani, hogy a nyolc óra végén létrehozunk egy negyvenperces idősávot, amelyben a betegek telemedicinát vehetnek majd igénybe – mondta el a Pécs TV-nek nyilatkozva dr. Kovács Ágnes, az EEI orvosigazgatója. – A célunk az, hogy a jövőben ne a rendelési időben, hanem ebben az idősávban telefonáljanak be a szakrendelésekre, ekkor oldják meg a gyógyszerfelírást, vagy tegyék fel kérdéseiket a szakorvosainknak.

Korábban sok konfliktus okozója volt, amikor rendelés közben jöttek a telefonhívások. Ilyenkor az épp a rendelőben lévő beteg, aki esetleg egy vagy akár két hónapot várt az időpontjára úgy érezhette, hogy az orvos nem rá figyel, hiszen a telefonon őt keresővel is beszélnie kellett. Másfelől, ha az orvos épp nem tudta felvenni, a vonal túloldalán lévő is joggal lehetett elégedetlen, mivel nem érte el a szakorvost.

– Október 1-vel vezetjük be az új rendszert az EEI szakrendelésein – mondta el dr. Kovács Ágnes. – Ezzel egyrészt csökkenteni tudjuk majd a várakozási időt, másfelől pedig meg tudjuk nyitni a lehetőséget azok számára is, akik csak telefonon szeretnének orvossal beszélni, innentől erre egy fix idősávban lesz lehetőség. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy eleinte talán okoz fennakadásokat a dolog, hiszen az embereknek meg kell szokniuk ezt a rendszert, de az EEI részéről mindent megteszünk azért, hogy minél szélesebb körben mondjuk el, hogyan is fog működni a folyamat. Emellett a következő időszakban szakorvosaink is elmagyarázzák minden egyes hozzájuk érkező betegüknek a változást.

Az orvosigazgató hozzátette még, hogy az orvosok munkabeosztásában a változás úgy fog kinézni, hogy az eddigi hat óra helyett hetet rendelnek, majd miután elmennek egy kötelező 20 perces szünetre, kezdődhet a 40 perces „telefonos rendelés”. 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő