Hulladékgyűjtő konténerek rendelése Budapesten

Hirdetés

Még a kisebb lakásokban is nagy mennyiségű hulladék keletkezik egy-egy lomtalanítás során. Ha nem rendszeresen, például félévente vagy évente egyszer történik meg ez a művelet, akkor garantáltan akkora mennyiségű szemét fog felhalmozódni, amit már nehéz lesz önerőből feldolgozni. Szerencsére van megoldás: a konténerrendelés.

Mit tehetek egyáltalán a konténerbe?

Mindenekelőtt tisztában kell lenni azzal, hogy milyen hulladékokhoz rendelhetünk konténert. A sittszállítás során a konténerbe helyezhető tárgyak között szerepelnek például a kanapék, szekrények, ágyak, székek, szekrények, étkezőasztalok, íróasztalok és tévéállványok. Ide tartoznak még a konyhai munkalapok, valamint a szétszerelt és szétszedett konyhai és szobabútorok. A legtöbb anyag, például papír, üveg, fém, fa, textil és karton, ártalmatlanítható, mivel nem minősülnek veszélyes hulladéknak. Fontos megjegyezni, hogy például a kerékpárkerekeken lévő gumiabroncsokat el lehet vinni, de a személygépkocsik vagy teherautók gumijait már nem.

Más tárgyak, például edények, serpenyők, evőeszközök, háztartási gépek és televíziók szintén elhelyezhetők a konténerekben. A nagy méretű, homogén tárgyakat a konténer aljára ajánlott helyezni. A balesetek megelőzése érdekében célszerű a szóródó hulladékot is becsomagolni vagy bezacskózni, hogy az ne essen ki a konténerből.

Mit nem szabad konténerekbe helyezni?

Kerüljünk minden veszélyes hulladékot, például kátránypapírt, azbesztet, palatetőt és palatáblát, festéket és gumiabroncsokat. Ide tartoznak továbbá a vegyi anyagok, az olaj, az olajjal szennyezett szövetek és textíliák, valamint az akkumulátorok. Akkor sem kell megijedni, ha ilyet találunk a hulladékban. Érdemes tanácsot kérni a szállító cégtől, hogy ezekkel az elemekkel, tárgyakkal mit lehet kezdeni, és ők majd megoldási javaslatot fognak tenni.

Mikor és hogyan kell megrendelni a konténereket?

Számos tevékenység során keletkezhet elszállítandó hulladék, például ha új ingatlanba költözünk, előfordulhat, hogy bizonyos tárgyak vagy bútorok nem férnek el. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha építkezünk vagy bontási műveleteket végzünk.

A megrendelési folyamat nagyon egyszerű – csak néhány fontos adatot kell megadni, majd várni kell a kiszállításra. Feltétlenül írjuk le a hulladék pontos összetételét, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket, és ne a helyszínen derüljön ki, hogy valamelyik tárgyat nem lehet elszállítani. Kérjünk tanácsot a hulladék előkészítésével kapcsolatban, hogy az elszállítás a lehető leggördülékenyebben menjen. Adjuk meg a konténer méretét is, ahol érdemes egy köbméterrel nagyobbat kérni, nehogy véletlenül kisebb érkezzen a szükségesnél, ami kellemetlen lenne. Végül, miután leegyeztettük a szállítás időpontját és helyét, már csak várni kell a konténer érkezését. Az árazás nem fix, minden eset más, így mindig érdemes árajánlatot kérni az egyeztetés során.

(x)

Hirdetés