Hirdetés

Egy óriási várral és egy hatalmas hajóval gazdagodott Malomvölgyben, a Kökény felőli kis tó játszótere, amelyeket a gyerekek nagy örömmel már birtokba is vettek.

A Malomvölgyi Parkerdő az elmúlt években rengeteget fejlődött. Kezdődött mindez 2021-ben, amikor a Biokom NKft. a Pintér János Parkmegújítási Program keretében kialakított egy homokos plázst napozóágyakkal, valamint egy új, modern játszóteret a Pécshez közelebbi tó félszigetén. Ugyanebben az évben a városüzemeltetési társaság a Zsírosdombi-kilátó felújításával is elkészült.

A munkálatok itt azonban nem álltak meg – idézte fel Meixner Barna, a Biokom ügyvezetője. Tavaly a fejlesztések második ütemét kezdték meg, amelynek keretében biztonságossá tették a Kökény felőli tó mellett található fahidat, kihelyeztek két szelfipontot a Pécs felőli II-es tó északi és nyugati oldalán, továbbá kialakították egy játékos, a tavak élővilágát bemutató halas tanösvényt.

– Az egyik leglátványosabb fejlesztés a kis tó mellett létrehozott vadonatúj játszótér – hangsúlyozta Meixner. – Ez nemcsak egyike Pécs legnagyobb játszótereinek, hanem itt található a legnagyobb játékelem a maga több mint 80 négyzetméterével.

Egy hatalmas várat és hajót már el is foglalhatták a gyerekek, a szép időben boldogan próbálták ki az új csúszdákat, mászókákat. Az újonnan telepített játékok mellett a régi elemek egy részét, valamint a játszótér körüli kerítést is felújította a Biokom, emellett kerültek ki rugós játékok, új padok, asztalok, hulladékgyűjtők.

Hirdetés