Hirdetés

Nem evezett nemzetközi vizekre, nem dolgozik mammutvállalatokkal, mégis egy üde színfoltja Pécsnek a TS csavar Kft. Az Uránvárosban meghúzódó üzlet öt éve indult a semmiből hatvan négyzetméteren, mára majdnem négyszer akkora lett, folyamatosan jönnek az új alkalmazottak. Mindezt pusztán egy ember, Kováts Béla érte el páratlan szorgalmával és kitartásával.

– Hogyan indult a TS csavar Kft.?

– Tizennyolc éven keresztül dolgoztam egy hasonló profilú cégnél alkalmazottként, aztán öt éve megszűnt a munkahelyem, csődbe ment az üzlet. Dönthettem, hogyan tovább. Négy gyermek mellett induljak újra kezdő alkalmazottként, kezdő fizetésért, vagy menjek külföldre szerencsét próbálni, esetleg próbáljak meg egymagam érvényesülni. A harmadik utat választottam, egy kis bátorsággal belevágtam.

– Nehéz volt az indulás?

– Nem volt egyszerű, minden kezdet nehéz. Öt éve, egy hatvan négyzetméteres kis helyiségben indítottam a boltot egymagam. Szerencsére hamar, egy év után már segítségre szorultam, feleségem segített a munkában. Másfél év után szükségessé vált egy harmadik ember is, felvettük az első alkalmazottunkat. Két év után ideköltöztünk Uránvárosba, ma pedig már hatan vagyunk összesen, kétszáztíz négyzetméteren.

Vett egy nagy levegőt és egymaga új üzletet nyitott

– Dióhéjban hogyan összegezné a cég tevékenységét?

– Hivatalosan kötőelem-kereskedelemmel foglalkozunk, de ez a fő profilunk a kevésbé látványos része az üzletnek, ha valaki belép ide, először a szerszámok tűnnek fel. Talán szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy Dél-Dunántúl legszélesebb választékát kínáljuk itt. Acélcsavarok rengeteg fajta keménységben, kéziszerszámok, stb.

– Gyorsan fejlődik a csavarbolt, mi ennek a sikernek a kulcsa?

– Azt hiszem, a siker kulcsa elsősorban a széles választék. Fontos a kiszolgálás: nem mindenki ért ugyanúgy a dolgokhoz, mint mi, de szeretnénk segíteni minden boltba betérőnek. Próbálunk ár-értékben a legolcsóbbak maradni. És azt is vallom, hogy egy iparosnak az ideje a legdrágább, ha ellátogat egy boltba, ott mindent találjon meg egy helyben, ne kelljen sok más helyre utazgatni, róni a köröket. Ezért lehet, hogy furcsán hangzik, de szerintem ugyanolyan fontos a bolt elhelyezkedése, a megállás, az ingyenes parkolás, a körülvevő forgalom. Fontos a belső motiváció is. Maradhattam volna a kis üzlethelyiségben, egyszemélyes boltot vezethettem volna eltartva a családot és ez elég is lehetett volna.

Kováts szerint sokat számít a bolt elhelyezkedése is

– Milyen most a helyzet a piacon? Mi várható a jövőben?

– Ahogy a piacon is folyamatos termékbővülés van, párhuzamosan nekünk is fejlődnünk kell. Érezhető megugrást nem észleltünk az építkezéseknek, vagy a csoknak köszönhetően. Természetesen fontos leszögezni, hogy semmi okom a panaszra. Azt, hogy mit hoz a jövő, nehéz megjósolni, haladunk tovább ugyanezen az úton. Már nagyon zsúfolttá vált a helyiség, valószínűleg nemsokára költöznünk kell – de ez még kicsit odébb van.

[su_box title=”Névjegy” style=”soft” box_color=”#c5ac8d”]Kováts Béla 1973. május 22-én született Pécsen. A szakmunkásképző után levelezőn végezte el a kereskedelmi főiskolát, közben majdnem két évtizedig dolgozott alkalmazottként egy műszaki boltban. Négy gyermeke van, legidősebb tizennyolc, legfiatalabb tíz éves. Szabadidejét egyelőre a munka köti le, de elmondása szerint hosszabb távon mindenképpen szeretne többet lenni a családdal, utazgatni velük. [/su_box]

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét