16 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldÍme, eddig ennyi vakcina érkezett Magyarországra

Íme, eddig ennyi vakcina érkezett Magyarországra

A mai napig összesen 889 ezer ember oltására elég vakcina érkezett az országba – olvasható a kormányzati koronavírus-oldalon. Mutatjuk a részleteket.

Mint írják, a Pfizertől 387 ezer fő, a Sinopharmtól 275 ezer fő, az AstraZenecától 84 ezer fő, a Szputnyiktól 123 ezer fő, a Modernától 20 ezer fő oltására elég vakcina van az országban.

Magyarország jelenleg 5 oltóanyaggal rendelkezik, a kínai vakcinával ezen a héten kezdődik meg az oltás a háziorvosoknál, akik a regisztrált időseknek adják be a készítményt.

Egyébként 9,8 millió ember oltásához elég szert várhatunk az uniós beszerzésből, ebből eddig 491 ezer ember oltására elég vakcina érkezett meg (4,9 százalék) három gyártótól: Pfizer, Moderna, AstraZeneca.

A Janssen és CureVac még nem rendelkezik uniós engedéllyel, így még nem szállítottak hazánkba – olvasható a tájékoztatóban.

Magyarország emellett orosz és a kínai vakcinák beszerzésére is szerződött, ezekből összesen további 3,5 millió ember oltására elég vakcina érkezik a következő hónapokban.

Máig 398 ezer ember oltására elég kínai és orosz oltóanyag érkezett.

A Szputnyikkal a regisztrált idősek oltását végezték a kórházi oltópontokon, a hétfő este érkezett 100 ezer ember első oltásához elég vakcinát pedig még az NNK vizsgálja.

A beérkezett 275 ezer ember oltásához elég kínai vakcinával pedig szerdán kezdik meg az oltást a háziorvosok. Praxisonként átlagosan 50-55 fő regisztrált idős oltására van most ezzel lehetőséggel.

Van biztonsági tartalék a második körös oltások elvégzéséhez.

A napi koronavírus-adatok szerint 457.096 fő kapott oltást, közülük 205.720 fő a második oltását is megkapta.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő