29 C
Pécs
csütörtök, július 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletIsmét lesz pécsi csapat az élvonalban!

Ismét lesz pécsi csapat az élvonalban!

A PVSK-Veolia és az NKA Pécs NB I. B-s kosárlabdacsapata is söpréssel robogott be a bajnoki döntőbe, így biztosan Pécs adja az új szezon újoncát az A csoportba.

A PVSK-Veolia nehéz meccsre számíthatott a MAFC ellen az elődöntő harmadik meccsén, még úgy is, hogy már 2-0-ra vezetett a párharcban Szrecsko Szekulovics együttese, hiszen legutóbb Budapesten az utolsó percek bravúros fordításának köszönhetően tudta csak behúzni második győzelmét. Ehhez képest, már-már az alapszakaszt idézően sima pécsi győzelemnek örülhetett a Panthers lelkes szurkolótábora.

Az első félidőben egyenesen a szezon egyik legjobb teljesítménye buggyant elő a pécsiekből, akik gyakorlatilag darabokra szedték a fővárosi rivális játékát. Horti és Bíró Olivér korlátlan úr volt a palánkok alatt, csapatjátékban pedig nem ismert tréfát ezen az estén a PVSK. Gyakorlatilag minden arannyá vált, amihez a hazaiak nyúltak, így a második félidőre nem is igazán maradt semmi izgalom. Valószínűleg kellett is a lelkeknek ez a sima siker, hiszen így igazán jó szájízzel készülhetnek majd a fináléra Antóniék.

A PVSK a ma esti 101-80-as győzelemmel 3-0-ra húzta be az elődöntőt, így elkezdhet arra fókuszálni, hogy a szezon előtt megfogalmazott célt, nevezetesen az A csoportba történő azonnali visszajutást kiharcolja. Az biztos, hogy ha a ma mutatott produkciót meg tudja ismételni a Panthers, meglesz az esélye az aranyérem megszerzésére.

PVSK-Veolia–MAFC 101-80 (26-13, 29-18, 27-24, 19-25)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, elődöntő, 3. mérkőzés. Szamosi Nándor Sportcsarnok, 350 néző.
PVSK-Veolia: Halász 9/6, HARLER 22/6, MOLNÁR M. 11/6, BÍRÓ O. 16/3, HORTI 14. Cs.: BÍRÓ L. 8/3, Antóni, Radó, Tóth N. 6, Takács D. 4, Németh A. 8, Kalmár 3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
MAFC: POLGÁRDY 23/6, TÓTH P. 18/6, Buzás 7/3, Maly 10, Komma 6. Cs.: Pintér, Biber 6, Misek, Bordács 6, Herló, Matejovics 4. Vezetőedző: Lakits András.

A másik pécsi B csoportos együttes, az alapszakaszt magabiztos teljesítménnyel megnyerő NKA Pécs a Vasas ellen készült behúzni harmadik elődöntős sikerét. Előzetesen nagyon sima hazai győzelemre lehetett számítani – és végül az is lett. Azonban az első félidőben azért kicsit ráijesztett szurkolóira az NKA. Bár tíz perc után magabiztosan vezetett Ivica Mavrenski csapata, a második negyedet alaposan elszúrta, a belelkesedő Vasas Akadémia ellen. A fővárosiak feljöttek a Pécsre, és a nagyszünetre nyílttá tudták tenni a meccset.

Ige ám, csakhogy a fordulás után jött a már-már szokásos NKA-henger, ami be is darálta a Vasast. Kerpel-Fronius, Kollár és Meszlényi is jeleskedett a pontszerzésben, és bár Meleg ezúttal halványabb volt a megszokottnál, Djordjevics is hozta a tőle megszokott domináns játékot. Végül azért kényelmes, 16 pontos győzelemnek, és egy, a PVSK-hoz hasonlóan söpréssel letudott elődöntős párharcnak örülhetett a publikum.

Az akadémisták is készülhetnek tehát a döntőre, ahol előreláthatóan hatalmas városi csata lesz majd. Hogy az NKA és a PVSK közül végül ki lesz a befutó, azt persze nem tudhatjuk – az egész évben mutatott forma inkább az NKA, a rutin pedig talán a PVSK mellett szól –, az azonban máris biztos, hogy az ősszel induló A csoportos bajnokságban ismét szurkolhatunk pécsi csapatnak. A kérdés már csak az, hogy melyiknek?

NKA Pécs–Vasas Akadémia 93-79 (25-10, 19-28, 27-18, 22-23)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, elődöntő, 3. mérkőzés.
NKA Pécs: KERPEL-FRONIUS 21/6, Benke 4, KOLLÁR 17/3, Meleg 10, DJORDJEVICS 17. Cs.: Rátgéber, Scherer 5, Lados 1, Rátvay 2, MESZLÉNYI 16/6, Herger, Kármán. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.
Vasas Akadémia: Moravcsik 3, Cseh 11, Fekete 5/3, Radics 6, Andrássy 10. Cs.: Medve 8/6, FARKAS 14/9, BAGÓ 12, Kelemen, Dormán, Pleesz 2, Marcikics 8/6. Vezetőedző: Stephen Arigbabu.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő