23 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekJátékos formában mutatják meg a gyerekeknek Pécsett, miért fontos vigyáznunk az ivóvízre

Játékos formában mutatják meg a gyerekeknek Pécsett, miért fontos vigyáznunk az ivóvízre

A víz világnapja alkalmából Pécsett a gyerekeknek szervezett programmal igyekeznek erősíteni a környezettudatosságot, és azt, hogyan kell bánniuk az ivóvízzel.

Közel egy évtizede szervez már programokat Pécsett az Ökováros Ökorégió Alapítvány március 21-én, a víz világnapján. Idén az Árkád tövében nemrégiben átadott új játszótéren tartanak foglalkozásokat a szervezet munkatársai óvodás és kisiskolás csoportoknak, amelyeken játékos formában mutatják meg a kicsiknek, miért is fontos az, hogy megfelelően bánjanak az ivóvízzel.

A programokat régóta támogatja már Kővári János önkormányzati képviselő, megyei fejlesztési biztos is.

– Mi Magyarországon szerencsés helyzetben vagyunk, mert nekünk elegendő ivóvíz áll a rendelkezésünkre – mondta el a politikus. – Itt Pécsett például szinte mindenhol a karszt által megtisztított vizet ihatjuk. Van azonban feladatunk, az ivóvíz tisztaságára mindenhol vigyáznunk kell. Az elmúlt bő évtized egyik legfontosabb fejlesztési köre ez volt Pécsett. Még 2006-2008 táján kezdődtek el a jelentős szennyvíz- és víziközmű-rekonstrukciók, ezek folytatódtak is. Nemrég adtuk át azt a szennyvíztisztító telepet is, amely jelentős mértékben és korszerű módon tudja tisztítani a város szennyvizét. Újabb bekötések is folyamatban vannak, nagyon sok energiát fordít erre a városvezetés. Viszont nagyon fontos, hogy ne csak a politika és a beruházások forduljanak ebbe az irányba, hanem a pécsi polgárok is. Az alapítvány munkatársai elmagyarázzák, megtanítják a gyerekeknek, hogy milyen vizet iszunk, miért fontos, hogy egyáltalán van ivóvizünk. Elmondják nekik, hogy meg kell becsülnünk, és nekik mi a dolguk ezzel kapcsolatban.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő