30 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálJó üzlet volt a hosszú hétvége Pécsen

Jó üzlet volt a hosszú hétvége Pécsen

Egy átlagos nyári hétvége forgalmának minimum a dupláját tudták teljesíteni a pécsi szállásadók a hosszú hétvége alatt – derült ki körkérdésünkből. A hoteltulajdonosok abban bíznak, hogy az ősszel az üzleti célú turisták és a külföldi nyugdíjasok generálnak majd szép bevételt.

– A várakozásainknak megfelelően, nagyjából hetven százalékos kapacitáskihasználtsággal tudtunk működni. Szerencsére sok családos érkezett hozzánk, amiben nem kis része volt annak is, hogy akciókkal készültünk a hosszú hétvégére – mondta lapunknak Martos Mária, a pécsi Pátria Szálló és a Palatinus Hotelt üzemeltető Danubius Hotels Group illetékese.

A társaság többek között múzeumi csomagajánlatokkal, szervezett programokkal, a Zsolnay-negyed látnivalóira is alkalmas belépőkkel készült, de a szállás tarifájából is adott kedvezményeket. – Igazi családi programokkal készültünk, ezért elsősorban a kisgyermekkel érkezők látogattak el most hozzánk. Szeptembertől viszont a konferenciákra érkező vendégekre számítunk – tette hozzá a várakozásokkal kapcsolatban Martos Mária.

A Palatinusnak is bejött a hosszú hétvége

A nagyobb szállók közül a Búza téri Corso Hotelt is sokan választották, ám a magasabb árkategóriájú szálloda nem tudott felmutatni ilyen szép eredményeket.

– Mi amúgy is az üzleti célú turistákra specializálódtunk, ezek a vendégek pedig nyáron nemigen jelentkeznek. Sikerült ugyanakkor becsalogatnunk a városlátogató kirándulókat erre a pár napra – mondja Pentz Mihály, a Corso igazgatója.

Ő azt mondja, erős közepes hétvégét zártak, s 50-60 százalék közötti kapacitással ment a szálló. Ez azt jelenti, hogy a nyolcvanszobás komplexum erős fél házzal működött szombattól.

– Kedden reggel már elutazott a vendégeink nagy része, de úgy is számoltunk, hogy csak töredékük marad egész hétre. Mi is abban bízunk, hogy szeptemberben fellendül a forgalom, amit a foglalások alakulásából már most látunk. Emellett még a novemberünk is erősnek ígérkezik – számolgatott Pentz.

A kis hotelek, panziókban viszont már múlt hét elején sem volt hely.

– Talán az olcsó árak, talán a belváros közelsége miatt, de nálunk folyamatos teltház volt. Vendégeink fele ment el kedden reggel, de sokan maradtak egészen a hét végéig. Ugyanezt hallottam a többi, belvároshoz közel eső panzióstól, kishoteltől – mondta az egyik belvárosi hotel recepciósa. Ő arról számolt még be, hogy több vendégük nem maradt Pécse: kilátogattak a közeli élményfürdőkbe, de Villány, Siklós is a napközbeni programok között volt.

A belvárosi vendéglátósok közül azok örülhettek, akik kitelepültek a Déli Kapu Fesztiválra a Sétatérre, hiszen ott folyamatos volt a forgalom. Emellett a Király utcai kiülős terasszal rendelkező éttermese, kocsmák jártak jól. Több Ferencesek útjai helynél viszont panaszkodtak lapunknak; azt mondták, a rendezvények elcsábították tőlük a fogyasztókat.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő