Kábelgörgőkkel a biztonságért!

Hirdetés

Aki szerzett már komolyabb tapasztalatot elektromos hálózat építésével, bővítésével, javításával kapcsolatban, lehetőleg nem csak lakossági méretekben, az bizonyára tudja, a kábelek, vezetékek telepítésében micsoda segítséget jelenthet a megfelelő kábelgörgők használata.

Ha a szakember, aki a behúzást végzi, érti a dolgát, és tudja, hol és milyen görgőt kell elhelyezni akár ideiglenesen, akár véglegesen, sokkal könnyebben túleshet a behúzás sokszor embert próbáló feladatán. Ha pedig még pénzt is spórolna, kérjen ajánlatot a Vilszershoptól!

Mire jó a görgő?

A kábelvezető-görgők hozzáértő alkalmazásával a kábeleket, vezetékeket jelentősen kisebb energiabefektetéssel lehet behúzni a telepítés során, mint nélkülük, és a sérülés, gubancolódás kockázata is jelentősen csökken. Továbbá lényegesen kevesebb fizikai erő alkalmazását teszik indokolttá, és még a szigetelés, illetve a kábelhüvely épségéért sem kell aggódni, ami egyenes út a rövidzárlathoz, illetve az áramütéses balesetekhez.

Kisebb lakóingatlanok esetében természetesen lehet nélkülük is boldogulni, viszont a komolyabb hálózatfejlesztési munkák, bővítések, karbantartások esetében rendkívül meg tudják növelni a hatékonyságot, különösen olyan esetekben, amikor a telepítés helyén kicsi tér áll rendelkezésre a szerelési munkálatok elvégzéséhez.

A hasznot pénzben is ki lehet mutatni, hiszen a görgők alkalmazásával sok időt meg lehet spórolni, az el nem pazarolt munkaórák pedig igenis spórolást jelentenek mind a szakember, mind a beruházó szempontjából.

A görgők fajtái

A hálózatfejlesztés körülményei, illetve az igények, körülmények egészen változatosak lehetnek, amihez a görgők típusainak is alkalmazkodnia kell, hiszen nem mindegy, hogy mi az áthidalandó szerkezet, az alkalmazott megoldás.

Az egyik legfőbb kiindulási pont a kábelvezetés iránya, nem mindegy, hogy függőlegesen vagy vízszintesen kell behúzni az adott vezetékeket.

A másik fontos kérdés a kábelek átmérője, mennyisége, az áthidalandó távolság hossza, hiszen a görgők méretét és teherbírását ezekhez a paraméterekhez kell szabni, hogy hatékonyan végezhessék a feladatukat.

Terítőgörgő és aknaperem-görgő

Mindkét, a fenti alcímben szereplő görgőtípus beszédes nevet kapott. Az előbbit a kábelek terítésére, biztonságos elosztására használhatja, kiküszöbölve a felesleges feszítést, gubancok kialakulását. A terítőgörgők alkalmazása nagyban növeli a hatékonyságot, és a sérülések elkerülésében is komoly segítség lehet.

A komolyabb ingatlanberuházások esetén az aknák jellemző szerkezeti elemek, mivel a kábelcsatornák sok esetben a padlószint alatt kapnak helyet. A telepítés viszont így nehézségekbe ütközhet, mivel az akna pereme neuralgikus pont: itt fokozott a kábel elakadásának, sérülésének veszélye, ami viszont az aknagörgők alkalmazásával szerencsésen kiküszöbölhető.

(x)

Hirdetés