Hirdetés

A napokban tartottak lakossági fórumot a városrészben, ahol a károkról és a kárrendezésről is szó esett, illetve a helyiek azt is megosztották: a tűz okozója, a szemetet égető férfi azóta sem jelentkezett.

Sajnos sokan emlékezhetnek rá Pécsen, hatalmas tűz keletkezett augusztus 18-án Patacson, miután egy férfi szemetet égetett a városrészben. Hiába vonultak ki egymás után a tűzoltók menteni a menthetőt, volt, akinek odalett a háza, volt, akinek semmije sem maradt, csak egy strandpapucsa és egy ruhadarabja – derül ki az RTL híradójából.

A pécsi szemtanúk, a környéken élők és főként a károsultak azóta sem tették túl magukat a történteken.

Az ott élő civilek lakossági fórumot hívtak össze augusztus 27-én, melyre több károsult is ellátogatott. Horváth Józsefnek valószínűleg le kell bontania otthonát, biztosítása nincs. Mint mondta, amit nem a tűz tett tönkre, azt a víz és a locsolás.

A terület önkormányzati képviselője, Ágoston Andrea is részt vett az eseményen, a csatornának kifejtette, munkatársai a tűz után két nappal megkezdték a károk felmérését, felvették a kapcsolatot az összes károsulttal. Kiderült, 19 ház károsodott a tűzben, két ingatlan szinte teljesen megsemmisült, értesülései szerint ők a biztosítóval rendezik a károkat.

Emellett már elkezdték a romok eltakarítását, akinek nincs biztosítása, segítenek megírni a pályázatot a vis maior támogatásra, amit csak magánszemély kérvényezhet.

Az RTL szerint a fórumot egy helyi nő kezdeményezte, akit bár nem érintett az eset, úgy érezte, kötelessége segíteni. Tímárné Réti Tímea elmondta, időközben a károkozó felszívódott, bár azt nyilatkozza a médiában, hogy megtéríti a kárt.

A szemétégető egyébként még aznap bocsánatot kért közösségi oldalán, azt ígérte, mindenkit kártalanít. A 49 éves férfit kihallgatták a rendőrök, közveszélyokozás miatt folyik ellene eljárás. Ha az ügy bíróságra kerül, és elítélik, akár tíz év börtönt is kaphat.

Hirdetés