24 C
Pécs
szombat, június 22, 2024
KezdőlapPécs AktuálKét új külső tanszéken tanulhatnak a PTE TTK hallgatói

Két új külső tanszéken tanulhatnak a PTE TTK hallgatói

Oktatási, kutatási tevékenységének kiszélesítése érdekében szerződéseket kötött a pécsi egyetem természettudományi kara (PTE TTK) külső tanszékek létrehozására két gazdasági partnerével. Az IT HUB Külső Tanszék az informatika, az Alkalmazott Molekuláris Tudományok Külső Tanszék pedig a kémiatudományok és a biotechnológia területen jelent szoros együttműködést – tájékoztat a PTE közleményében.

A PTE TTK Matematikai és Informatikai Intézete (MII) és az Információmenedzsment Innovációs Klaszter Nonprofit Kft. között évek óta gyümölcsöző szakmai munka folyik, a klaszter több cégével korábban már együttműködési megállapodásokat kötött a PTE TTK MII a programtervező informatikus és a gazdaságinformatikus szakos hallgatók szakmai gyakorlatának lebonyolítására – derül ki az egyetem lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Az IT HUB külső intézet megalapításával dr. Pap Margit intézetigazgató szerint szélesíteni lehetne az oktatási, kutatási tevékenységet, és a piaci igényekhez igazodó (gyakorlati) informatikai tudást is be lehetne kapcsolni az egyetemi képzésbe, így magasan képzett, gyakorlatorientált tudással rendelkező hallgatók szerezhetnek diplomát az intézményben.

A PTE Természettudományi Kar Kémiai Intézete és a Soft Flow Kft. pedig szoros együttműködést folytatna a biotechnológiai szektorhoz tartozó oktatási, tudományos és kutatás-fejlesztési területeken.

[su_quote]Az Alkalmazott Molekuláris Tudományok Külső Tanszék megalapításának célja az oktatási, kutatási tevékenységek bővítése, a gazdasági életben fellelhető gyakorlati tudás integrációja az oktatásba.[/su_quote]

Mint idézi a közlemény, dr. Lente Gábor intézetigazgató abban bízik, hogy a külső tanszék közreműködésével szélesebb körű ismeretekhez, komoly szakmai gyakorlati tapasztalathoz is juthatnak hallgatóik, ezzel is növelve az intézetünkben szerzett diploma értékét.

A Soft Flow Kft. a jövőben a külső tanszék keretin belül szoros szakmai együttműködést alakítana ki a PTE TTK egyéb intézeteivel is, főleg a biológiai intézettel.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő