26 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapKultZónaKiállítás, tánckánon, slam poetry – íme a jövő hét programkínálata

Kiállítás, tánckánon, slam poetry – íme a jövő hét programkínálata

Mindenki megtalálhatja a kedvére valót jövő héten is, íme a ZsÖK eseménynaptára.

Május 13-án 19 órakor a Kodály Központban egy tánckánont tekinthet meg a közönség a Magyar Állami Népi Együttes előadásában Hommage à Kodály Zoltán címmel.

Egy képzeletbeli közösség életének apró mozzanataiból bontakozik ki a történet, melynek zenei keretét Kodály Zoltán (és kortársa, Bartók Béla) kompozíciói, illetve a zeneszerző által gyűjtött népdalok alkotják. A jelenetek során emberi kapcsolatok kialakulását, azok elvesztését, örömöket és bánatokat, valamint a mindennapok és ünnepek rituáléit követhetjük nyomon – számolt be a Kodály Központ.

A tánckánonban olyan ismert és népszerű Kodály-művek idéződnek fel, mint a Háry János, a Hét zongoradarab (Op. 11), a Kilenc zongoradarab (Op. 3), vagy az Esti dal.

Május 15-én 18 órakor a Művészetek és Irodalom Háza Fülep Lajos termében a Sopianae Slam Poetry Klub tart előadást – írta meg a ZsÖK programajánlójában.

Az est menete:
18.00 Érkezés, helyfoglalás, a versenyzőknek mikrofonpróba, lejelentkezés, szociális élet.
19:00 Open Mic
19:30 Showcase
20:15 Verseny

Jelentkezni e-mailben lehet a [email protected] e-mail-címen.

További főbb tudnivalók: a versenyzőknek meg kell érkezniük 18.30-ig.
A lista az online jelentkezés sorrendjében telik fel, a 15 jelentkező után várólista indul.

További részletek itt.

Május 16-tól egészen június 30-ig tekinthető meg a Zsolnay-negyed Kemence Galériájában Klippel Tamara kiállítása A négy sarok és ami közte van! címmel.
Tamara számára az alkotás nem egy hobbi, hanem létszükséglet, művészeti alkotásait leginkább ösztönöseknek mondhatnánk. Többnyire festményeket készít, de az animáció folyamata is közel áll hozzá – ismertette az alkotót a ZsÖK.

Fotó: ZsÖK

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő