25 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaKormányinfó: családi adóvisszatérítés és pedagógus-béremelés is várható jövőre

Kormányinfó: családi adóvisszatérítés és pedagógus-béremelés is várható jövőre

Gulyás Gergely szerint már biztosan meglesz az 5,5 százalékos gazdasági növekedés, a pedagógusok pedig januárban számíthatnak béremelésre. 

A kivételesen szerdán – „véletlenül” pont az ellenzéki előválasztás eredményhirdetésének napján – tartott kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy biztosan elérik a kívánt gazdasági növekedést. Mint mondta, a kormány szerint olyan forgatókönyv nem lehetséges, hogy az idei növekedés ne érje el az 5,5 százalékot, sőt a pénzügyminisztérium szerint akár a 7,5 százalékot is elérheti – írja a 444.hu.

Ez azt jelenti, hogy a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót visszakapják a 18 év alatti gyereket nevelő családok.

A másik fontos téma, amit a miniszter érintett a kevéssé érdekes kormányinfón, hogy január 1-től számíthatnak a pedagógusok béremelésre, és a közmunkások bére is emelkedni fog. A pedagógusok béremelésével kapcsolatban elmondta, hogy nincs még kormánydöntés, de január 1-től számíthatnak a béremelésre. Mint írja a 444.hu, a döntés azt követi, hogy szeptemberben kiderült, hogy jövőre 200 ezerre emelik a minimálbért, de a pedagógusok bértábláját továbbra is a 2014-es 101 500 forintos minimálbérhez kötik, ami tarthatatlanná teszi a pedagógusok helyzetét.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő