Hirdetés
  • A Holcim Magyarország Kft. 2023 decemberében hirdette meg rajzpályázatát fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban.
  • A pályázat célja, hogy ösztönözze a 18 év alattiak környezettudatos, zöld gondolkodását.
  • A felhívásra több, mint 300 pályamű érkezett, 9 település 30 nevelési-oktatási intézményéből. 
  • A beérkezett pályamunkákból a zsűri összesen 27 pályamunkát díjazott 3 kategóriában.
  • A nyertes pályázók intézményei pedig mintegy 1.300.000 forintos összdíjazásban részesültek.

A Holcim Magyarország Kft. stratégiai célkitűzése, hogy 2040-re elérje a nettó karbonsemleges működést. Ezzel összhangban a Holcim elkötelezett a fenntartható és környezettudatos gondolkodás népszerűsítése iránt, mely tevékenységének kiemelt célcsoportja a helyi lakosság mellett a fiatal generáció képviselői. A vállalat környezetvédelmi rajzpályázatának célja az volt, hogy ösztönözze a környezettudatos gondolkodást a fiatalok körében.

A Holcim környezetvédelmi rajzpályázatára több, mint 300 pályamű érkezett, 9 település 30 nevelési-oktatási intézményéből. A Holcim munkavállalóiból álló zsűri három kategóriában összesen 13 pályaművet választott ki első, második és harmadik helyezettnek, valamint további 14 rajzot különdíjjal jutalmazott.

Az ünnepélyes díjátadót a Föld napjához kapcsolódóan, az elmúlt napokban tartották meg a Királyegyházi Cementgyárban. A díjátadón a díjazott diákok és családtagjaik, valamint felkészítő tanáraik vettek részt. Az eseményen Hoffmann Tamás Ügyvezető igazgató adta át az elismerő okleveleket és ajándékcsomagokat, majd egy rövid gyárlátogatás során minden résztvevő megtekinthette az 1-3. helyezettek kiállított rajzait is.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a fiatal generáció is velünk közösen gondolkodik a fenntarthatóságról és környezetvédelemről, mivel ők lesznek majd, akik tovább alakítják Bolygónk jövőjét. Fontos, hogy ezek az értékek már fiatal koruktól a gondolkodásuk részét képezzék. A pályázatra érkezett értékes alkotások is azt bizonyítják, hogy a fiatalok kellő érzékenységgel, nyitottsággal, odafigyeléssel és kreativitással állnak a témához. Köszönjük és nagyra becsüljük a résztvevők munkáját! A díjazott és kiállított pályamunkák méltón emelik a gyárunk megjelenését is.” – nyilatkozta az eseményen Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

A rajzpályázaton 1-3. helyezést elért alkotásokat, összesen 13 rajzot a gyár területén, a gyalogos sáv melletti betonkordonokon állította ki a Holcim, ahol a Királyegyházi Cementgyárba érkező vendégek egy éven keresztül, a következő rajzpályázat eredményhirdetéséig megtekinthetik. 

A diákok jutalmazása mellett a díjazottak iskolái együttesen mintegy 1 300 000 Forint értékben részesültek anyagi támogatásban. A nevelési-oktatási intézmények a pénzjutalmat környezetvédelmi vagy egészségmegőrzési célok megvalósulására fordíthatják.

A nyertes pályaművek elérhetők a Holcim Magyarország Kft. honlapján is.

(x)

Hirdetés