24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapHírzónaKorszerűsíti a régi fűtésrendszereket a Pétáv

Korszerűsíti a régi fűtésrendszereket a Pétáv

Több mint fél milliárd forintból fejleszti tovább a PÉTÁV a távfűtést Pécsett: 10 vezetékszakaszt modernizálnak, emellett az Ércbányász lakótelepen is élvezhetik ezentúl a kényelmes és korszerű távfűtést a pécsiek.

A PÉTÁV Kft. az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében 253,52 millió forint támogatást nyert a beruházás megvalósításához. A munkálatok január végén kezdődnek és nyárig befejeződnek.

A PÉTÁV Kft. a munkák során korszerű, előreszigetelt vezetékekre cseréli a pécsi távhőrendszer elöregedett szakaszait, ezáltal biztonságosabb lesz a távhőellátás, kevesebb üzemzavarra lehet számítani, de olcsóbb lesz az üzemeltetés is, mert kevesebb lesz a hőveszteség. Összesen két kilométer hosszú vezetékszakasz újul meg.

Az új beruházásnak köszönhetően a biztonságos és környezetbarát távhőellátásra kapcsolódik az Ércbányász lakótelep is, mert kiváltjuk a jelenleg üzemelő korszerűtlen földgáztüzelésű kazánházat. Emiatt lényegesen kevesebb energiafelhasználás mellett komfortosabb és környezetbarát fűtése lehet a lakásoknak.

A 92 lakást érintő beruházás megvalósításának köszönhetően az üvegházhatású gázok kibocsátása éves átlagban 357 tonna CO2 ekvivalens értékkel csökken, ez azt jelenti, hogy a beruházás a klímavédelemhez is hozzájárul.

Az új vezetékszakasz kiépítése révén a jövőben még több pécsi háztartás élvezheti a távfűtés előnyeit.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő