Pécsett is ehetünk végre szarvasgombás, spenótos, mogyorókrémes pizzát

Nemrég teljesült sok, az olasz konyháért rajongó pécsi álma: a Pizza Me üzletet nyitott városunkban. Lapunk munkatársai pedig jól letesztelték azt. Szubjektív vélemény következik. 

Valószínű, hogy nem kell bemutatnunk senkinek magát a franchise-t, hiszen rengeteg üzletük van már az országban. A minőségi, olasz alapanyagokkal dolgozó pizzérialánc különleges és klasszikus ételekkel, finom édességekkel, illetve hűsítő italokkal, például házi limonádéval és saját kézműves sörrel várja a pécsieket a Király utcában április vége óta. Pizzáikat teljes kiőrlésű tésztával is kérheti a vendég, specialitásaik között szerepel például a szarvasgombás, a spenótos, valamint a mogyorókrémes ínyencség.

Mint azt a helyszínen megtudtuk, a pécsiek visszajelzései eddig nagyon pozitívak, úgy tűnik, várták, hogy megnyisson az üzlet. Így biztosan annak is örülni fognak, ha eláruljuk: hamarosan olasz fagylaltot is lehet majd kapni, amit akár a napokon belül megnyitó teraszon is elfogyaszthatnak a vásárlók. Tervben van már a házhozszállítás bevezetése, valamint egy készítsd magad-program – ahol a pizzéria az alapanyagot és a receptet adja – is színesíti majd a kínálatot a közeljövőben.

Első tesztelő: Margherita és Popeye

Szimpatikus volt a kiszolgálószemélyzet. Nagyon tetszett, hogy többféle húsmentes opciót is találtam. A tészta nem volt se túl vékony, se túl vastag, tényleg emlékeztetett az igazi olasz pizzákra. A sajtos szelet körülbelül olyan volt, mint bárhol máshol, viszont a spenótos nagyon ízlett. Jó ötlet volt ricottát rátenni és a fűszerezettsége is tökéletes volt. Azonban ha valaki még megbolondította volna a saját ízlése szerint, a finom olajokkal és fűszerekkel megteheti. Felkeltette az érdeklődésemet a mogyorókrémes verzió, de még bátorságot kell gyűjtenem, hogy kipróbáljam. Legközelebb! 

Második tesztelő: Tartufata – Prosciutto Cotto

Budapesten már kóstoltam a pizzáikat, örültem neki, hogy a franchise végre Pécsen is megjelenik. Nem csalódtam az ízekben, minőségben itt sem. Vékony, ropogós tészta, egyszerű, nem agyon fűszerezett szószok, klasszikus olaszos ízvilágú feltétek – sonka-gomba-szalámi-sajtok – (semmi ananász, kukorica, tükortojás és társaik). Ezúttal egy sonkás szeletet, és az üzlet egyik specialitását próbáltam ki, a szarvasgombás pizzát, mindkettő nagyon finom volt. Előbbin a friss sonka volt a legmeggyőzőbb, utóbbin a fűszeres krém és az erdeigomba-mix lehet nyerő azoknak, akik imádják a gombát. A szeletár azonban nagyvárosi kategória (590-től 850 forintig), kicsit elriasztó lehet, ha szeretnénk tényleg jól lakni például 2-3 szelettel.

Harmadik tesztelő: Prosciutto e Funghi és Diavola 

Nagyra értékeltem, hogy habár jól átsült, nem volt odaégetve a tészta. Ez nagy szó, mert jártam már úgy Pécsett nem egy, magát olasz pizzériának hirdető helyen, hogy igencsak fekete volt az alap. Emellett nagyon könnyű volt mindkét kipróbált étel. Jó, hogy 10 perc alatt a „tányéromon” volt még az a fajta is, amit a kész pizzákon kívül kértem. Az öntetek remekül harmonizáltak a feltétekkel. A gomba finom volt, nem rágós. A szalámi nekem egy picit túl csípős volt, de egyébként ízlett. Az olasz sonka pontosan olyan volt, mint amilyen kell, hogy legyen. Összességében elégedett voltam és szívesen eszem még itt. 

Negyedik tesztelő: Quattro Formaggi

Először is, tetszett az üzlet kialakítása. Nagy a hely, akár babakocsival vagy kerekesszékkel is el lehet férni. Azt is értékelem, hogy a húsevők és a vegetáriánusok, sőt, a vegánok is tudnak miből válogatni – bár hozzá kell tennem, azt remélem, hogy lassan ez már itthon is alapkövetelmény lesz a vendéglátóhelyeken, ahogy az akadálymentességnek is annak kell lennie véleményem szerint. Kissé csalódás, hogy az ételérzékenyekre nem gondoltak, bár ez egy pizzériánál talán megbocsátható – nehéz és költséges finom pizzát készíteni például glutén- vagy laktózmentesen. A személyzet rendkívül kedves volt és segítőkész, minden kívánságunkat lesték. Az étel jól volt elkészítve, és bár hasonlított a már ismert helyeken kóstoltakhoz, az olajokkal megspékelve adott új élményt is. Ezúttal nem kértünk desszertet, de ha lesz fagylalt, máskor biztosan nem marad ki ez sem. Várom, hogy a terasz is kinyisson, biztosan fogok még itt enni.  

Hirdetés