Hirdetés

A munkák folytatódnak, az esőzések után nagyobb fokozatra kapcsolnak a szakemberek.

A tavalyi év azonos időszakához képest országosan idén mintegy 50 százalékkal nagyobb volumenben végeztek kaszálási munkákat a Magyar Közút NZrt. szakemberei. Baranya vármegyében összesen 1626 kilométernyi országos közút tartozik a társaság kezelésébe, melyek mentén idén már 9,9 millió négyzetméternyi felületen dolgoztak a helyi mérnökségek – közölte lapunkkal az útkezelő.

Az utóbbi hét jelentős csapadékmennyisége után ismét nagyobb fokozatra kapcsolnak a szakemberek.

A kaszálást két műszakban vagy túlórázva végzik. A koronaélen belüli területeken az átlagostól több, évi 3-4 alkalommal, azon kívül pedig két alkalommal, míg a csomópontok környezetében, a körforgalmak területén és a turisztikailag kiemelt területeken, ettől is gyakrabban zajlanak a munkálatok.

Először mindig gépi fűkaszával nyírnak, majd a vezető-, táblaoszlopok, korlátlábak környezeténél kézi kaszálás van soron.

A közútkezelő nagy figyelmet fordít a turisztikailag kiemelt Pécs, Orfű, Villány, Mohács, Siklós térségének növényzetgondozási munkáira, valamint a napokban a 6-os, 66-os, 67-es, 57-es, 58-as, 611-es főutakon, valamint az 5707-es Villány–Újpetre, a 6607-es Szigetvár–Kadarkút és a 6541-es Hird–Szászvár összekötő utakon várható kaszálás, ezért az arra közlekedőktől fokozott figyelmet kérnek – derül ki tájékoztatójukból.

[su_note note_color=”#e6f3da” text_color=”#161515″]A társaság kezelésébe főként a településeket összekötő, illetve azokon átmenő országos fő- és mellékutak tartoznak, ezeken a szakaszokon végzik a növényzetgondozást. A településeken belüli utak többségét az önkormányzatok, az autópályákat pedig koncessziós társaságok kezelik. [/su_note]

A közlekedőknek tehát továbbra is számítania kell az országos utak mentén arra, hogy sűrűbben találkozhatnak kaszálási munkát végző, lassabban haladó gépekkel. Legyünk türelemmel!

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés