22 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekKözel 700-an regisztráltak már a Leőwey óriási „osztálytalálkozójára”

Közel 700-an regisztráltak már a Leőwey óriási „osztálytalálkozójára”

Szeptember 23-án 14-től egészen 20 óráig rendezik meg az első Leőwey Világtalálkozót a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban. A nagyszabású eseményre máris 700-an regisztráltak, leginkább volt diákok.

A szervezők olyan eseményre várnak minden volt leőweystát, mely kilép a hagyományos osztálytalálkozók kereteiből, ezzel lehetőséget ad a kapcsolatteremtésre generációktól, tagozatoktól, földrajzi távolságoktól függetlenül. A régi szép emlékeket épületbejáráson, nosztalgiaórákon, kórus- és táncpróbákon, kötetlen beszélgetéseken keresztül eleveníthetik fel a résztvevők.

Emellett a találkozón többek között olyan egykori diákokkal lesz életútbeszélgetés élőben, illetve online, mint Tilesch György mesterséges intelligencia-szakértő, Fegyverneky Zsófia kosárlabdázó, Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Pajor Gábor, a rákbetegség kutatója, vagy Szabó Dániel, világszerte ismert jazz-zongorista.

Év elején dr. Zalay Szabolcs igazgató biztatására elindult az úgynevezett Leőwey Világháló megszervezése. A kezdeti csapat olyan volt iskolásokból állt, akik a mai napig aktívan kötődnek a gimnáziumhoz, és elég erős tenni akarással rendelkeznek ahhoz, hogy megszólítsák a világ minden tájára szétszóródott, közel 10 ezer fős volt diákok közösségét.

Mint az igazgató nyilatkozatából kiderült, nem csupán éves találkozók megszervezése a cél, hanem egy
kulturálisan és gazdaságilag is összetartó közösség kialakítása. Létrehoztak egy online támogatói felületet is, mellyel a Leőweyért Alapítvány számára gyűjtenek adományokat, az összegyűlt pénzt pedig az iskola fejlesztésére és a hálózat kiépítésére fordítják.

A rendezvényről közösségi oldalán lehet informálódni, és ide kattintva tudunk regisztrálni.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő