25 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözös városszépítéssel ünnepelt a két nagyvállalat

Közös városszépítéssel ünnepelt a két nagyvállalat

Idén ünnepli 30. évfordulóját a Biokom Nonprofit Kft. és a Körber Hungária Kft., a jubileumi év egyik eseményeként egy különleges közös projektbe kezdett a két cég.

Az együttműködés célja, hogy szebbé tegyék a pécsi alagút tetején lévő Kálvária út melletti füves területet, munkájuk egy új park alapjait fektette le a belvárosban – számolt be a Biokom sajtóközleményében.

Az ünnepi projekt során a résztvevő munkatársak elvégezték a terület gyommentesítését, felújították a padokat, új hulladékgyűjtőt helyeztek ki, új virágágyakat alakítottak ki, több mint 700 virágpalánta elültetésével, amelyekhez felhasználták a pécsiek zöldhulladékából előállított komposztot is.

A két vállalat kitűzött célja, hogy a jubileumuk alkalmából maradandó értéket hozzanak létre a helyi közösség számára – írta a Biokom a közleményben.
„Fontos számunkra, hogy ne csak a saját sikereinket ünnepeljük, hanem a közösség számára is hasznos és értékteremtő tevékenységeket végezzünk” – mondta Meixner Barna a Biokom ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy köszöni Zalay Buda ügyvezető úrnak és a Körber Hungária Kft. munkatársainak a munkáját, segítségét.

„Vállalatunk számára a fenntarthatóság és az önkéntesség nem csupán szavak, hanem a mindennapi működésünk alapelvei. Büszkén helyezzük a fókuszt a helyi közösségek támogatására, hiszen hisszük, hogy a társadalmi felelősségvállalási programunk révén valódi változást érhetünk el. Ezt példázza a Biokom munkatársaival közös együttműködésünk is, amely egy új közösségi tér kialakítását indította el” – idézték a közleményben Zalay Buda ügyvezetőt.

A közös projekt során elvégzett munkák nemcsak a terület látványát javítják, hanem hozzájárulnak a közösségi terek fejlődéséhez és a városlakók életminőségének javításához is – emelték ki a közleményben.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő