A héten kezdődnek az olvasópróbák, hamarosan indul a Bóbita Bábszínház új évada!

Habár a koronavírus miatt a pécsi gyermekek kedvenc színpadán sem valósulhatott meg minden az előző évadra tervezett előadás, most újult erővel és töretlen lelkesedéssel nyitja meg kapuit a Bóbita Bábszínház. Az új évadot A harmadik sárkány meséjével indítják október 3-án. 

hirdetés

Sramó Gábor igazgató lapunknak azt is elárulta, november 28-án a Holle anyót elevenítik meg bábjaikkal a színpadon. De ifjúsági darabokból sem lesz hiány, 2021 januárjában Az ember tragédiájának felújított verziója lesz porondon; márciusban pedig Csongor és Tünde előadással készülnek. Az évad utolsó bemutatójára májusban kerül sor, ekkor a Madarak nyelve című mesét láthatják kicsik és nagyok.

Hozzátette, habár a közkedvelt Szamárfül Fesztivál sajnos elmarad, két bábelőadást azért megtekinthetnek a Zsolnay-negyedbe érkezők. Délelőtt 10-kor legújabb csecsemőszínházi előadásukkal, a Ki lakik az asztal alatt? című darabbal várják a piciket. Délután 16 órakor pedig a szabadtéri színpadon erednek a közönséggel együtt A bűbájos lakat nyomába. 17 órakor pedig időszakos kiállítás nyílik Bábtervezés Mesterfokon II. – az Állami Bábszínház tervezőasztala címmel, mely A PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára valamint a Budapest Bábszínház közös projektje.

– Előadásaink egy harmada az előző évadban sajnos elmaradt a koronavírus miatt. Nagyon reménykedünk benne, hogy a járvány a további működésünket nem befolyásolja majd. Elindulunk, hiszen szeretnénk újra fogadni a közönséget – mondta végül az igazgató.

A 2020-21-es évad augusztus 24-ei hivatalos megnyitóján az önkormányzatot Bognár Szilvia alpolgármester képviselte.

Korábban itt írtunk a Bóbita Bábszínház tervezett előadásairól:

Négy szuper, új előadással várja a pécsi gyerekeket a Bóbita Bábszínház

Kiemelt kép: bobita.hu