21 C
Pécs
csütörtök, május 2, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletA legjobbak közt a pécsi Csirkefej előadás

A legjobbak közt a pécsi Csirkefej előadás

Komoly érdeklődést váltott ki szakmai körökben a Pécsi Harmadik Színház tavaly decemberi Csirkefej-bemutatója. Az elismerések sora egyre bővül, nemrég a legjobb független színházi előadások közé emelték.

A Csirkefej méltó helyet érdemelt ki a Pécsi Harmadik Színház emblematikus előadásai között. A teátrum Spiró György drámájának 1988-as színrevitelével alapozta meg igazán máig ható országos hírnevét és elismertségét. Vincze János, a színház vezetője 2022 végén látta elérkezettnek az időt, hogy újrarendezze a Csirkefejet.

A darab számos elismerő kritikát kapott, ezeket erősíti meg a Színikritikusok Díját odaítélő szakemberek véleménye is.

Az előadást három kategóriában is rangos díjra jelölték.

Gabnai Katalin Vincze János rendezését a legjobb független színházi előadás, Bacskó Tündét a legjobb női főszereplő, László Csabát pedig a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájába sorolta. Nánay István jelölőlistájára a legjobb női főszereplő kategóriában Bacskó Tünde ugyancsak felkerült.

Mindezek mellett több színházi kritikus is az előző évad legfontosabb bemutatói közé sorolta az előadást. Cseh Andrea Izabella és Farkas Éva az általuk gondozott színházi blog-oldalon tették közzé 2022/2023-as évadértékelésüket, amelyben a legjobb független színházi előadások közé emelték, Tamás Éva alakítását pedig a legjobb női mellékszereplők sorában említik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő