Ha a kanálból kifújja a szél a levest…

Koronczi Endre képzőművész izgalmas alkotásával bővül Az emlékezés formái tárlat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában január 21-től – számolt be róla a ZSÖK.

A pécsi kiállítás kortárs művészeti projektjei az emlékezés formái köré épülnek. Mind az öt érzékünk emlékeket idéz fel bennünk, így láthatunk ízőrző ételdizájn, illat-, média-, fény- és képzőművészeti alkotásokat is – írja a ZSÖK.

A január 21-től megtekinthető új alkotás készítője Koronczi Endre képzőművész, médiaművész, festő, grafikus, az ikOn.hu alapítója. Évtizedek óta dolgozik a széllel, melyen keresztül a láthatatlant és az anyagtalant igyekszik megérteni és megjeleníteni filmkockákon, fotókon, rajzokon, beltéri és kültéri installációkon keresztül.

Koronczi térspecifikus installációja – mely a Ha a kanálból kifújja a szél a levest címet kapta – „a fóliatestet öltő és mozgásérzékelőkkel életre kelő szelet mint időészlelésünk egy lehetséges médiumát ragadja meg”. A látogatók maguk tapasztalhatják meg az időtlenséget.

A szélrajzokon és videófelvételeken rögzített időnyomatok az elillanó pillanat örökkévalóságának, az itt és most – akkor és ott érzetének megragadására tesznek kísérletet.

Kurátor: Kovács Andrea
Együttműködő partner: Let it Be! art agency

A bővített kiállítás január 21-től március végéig látogatható. További részletek itt olvashatók.