4 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaMásodik nagyjátékfilmjével jelentkezik a pécsi horrorfilmtársulat

Második nagyjátékfilmjével jelentkezik a pécsi horrorfilmtársulat

A Horror Stories of Pécs anyaga Az örökös címen fog megjelenni, előre láthatólag május végén, premierje pedig nyilvános vetítésen a pécsi Uránia moziban lesz, ahogy egy korábbi filmjüké is

Mint azt a a Horror Stories of Pécs vezetője, Németh József lapunkhoz eljuttatott üzenetében leírta,

most elkészült filmjük a korábbiakhoz hasonlóan amatőr jellegű, ennek ellenére minden szempontból túlszárnyalja előző alkotásaikat.

Most is mobiltelefonnal készítették a felvételeket, minimális költségvetésből gazdálkodva, mindenféle anyagi és technikai támogatás nélkül, önkéntes színészekkel. Viszont sikerült négy zenei támogatót is bevonniuk a projektbe: a pécsi Rumproof és Kispál és a Borz zenekarokat, rajtuk kívül pedig a GrooveHouset és a Ganxsta Zolee és a Kartelt.

A film előzetese: 

„Filmünk felvételeit tavaly júniusban kezdtük, télen 4 hónap szünetet tartottunk, majd március végén újrakezdtük és múlt héten fejeztük be. Az elkészült filmmel komolyabb terveink vannak, szeretnénk pénzdíjas európai és tengerentúli filmfesztiválokon is versenyeztetni. A vírushelyzet nem okozott semmilyen fennakadást a munkánk során, viszont döbbenten fogattuk a hírt, hogy Czuppon Attila, egyik alapítónk, színészünk és jóbarátunk az utolsó forgatások egyike után néhány héttel elhunyt. Filmünk így számunkra sokkal mélyebb jelentéssel bír, amit az ő emlékének ajánlunk” – írta Németh József.

Íme néhány werkfotó:


A csapat debütálófilmjéről anno az elsők között számoltunk be: 

https://www.pecsma.hu/abszolut-pecs/elkeszult-az-elso-pecsi-horror-sztori/

És azóta is beszámoltunk sikereikről:

https://www.pecsma.hu/korzo/a-pecsi-horrorcsapat-verfagyaszto-halloweeni-filmjet-dijaztak-kanadaban/

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő