8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapKoncertPremier előtt! Képek a Háry János díszelőadás készületeiről

Premier előtt! Képek a Háry János díszelőadás készületeiről

A pandémia miatt 2021-ben elhalasztott nagyszabású előadás májusban két alkalommal is színpadra kerül. Nagy ünnep lesz ez a pécsi közönségnek, illetve mindazok számára, akiknek élete részét képezte vagy képezi a színház és a zene. Mutatunk néhány képet a főpróbáról.

Komoly előkészületek után egy szép együttműködés gyümölcseként születik meg végre a születésnapos előadás: a 60 éves Bóbita bábművészei, a 210 éves Pannon Filharmonikusok, a Pannon gyermekkar és operaénekesek összjátékában kel életre Kodály Zoltán Háry János című daljátéka – vagyis ezúttal egyedi módon színpadra állítva dal- és bábjátékként.

[su_quote]Mese a nagyotmondó huszárról és a vele megesett hihetetlen történetekről.[/su_quote]

Háry János nevét mindenki ismeri, legenda lett, aki a falujából legmesszebb jutott a világba. Minden korban szükség lehet a megszépítő, hangzatos hőstettekre, a fantáziával átszőtt valóságra – írja ajánlójában a színház.

Igazi családi előadásra készülhet a pécsi közönség, bárki, a mesére vágyó kisgyermekek, a kamaszok és persze a szülők is bőven találnak szórakoztató, tanító kapaszkodókat a darabban.

A produkciót május 12-én, csütörtökön 19 órakor és május 14-én, szombaton 15 órakor lehet megtekinteni.

Kedvcsináló képek a főpróbáról:

Fotók: Kalmár Lajos

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő