8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapArtTérjáték: tehetséges szobrászoknak kínál bemutatkozási lehetőséget a ZSÖK

Térjáték: tehetséges szobrászoknak kínál bemutatkozási lehetőséget a ZSÖK

Szobraikat, művészi installációikat mutathatják be azok a szobrászművészek, akik beadják pályázatukat a Zsolnay Örökségkezelő Térjáték című pályázatára. A zsűri által legjobbnak ítélt műveket a Művészetek és Irodalom Házában állítják ki.

A Zsolnay Örökségkezelő szeretne a nagy kiállítóterek (Pécsi Galéria, m21 Galéria) mellett minél több bemutatkozási lehetőséget biztosítani a művészek számára, ezért indította el tavaly ősszel a Térjáték című sorozatát is.

Mint olvasható a ZSÖK közleményében, a Művészetek és Irodalom Házában található Játékterem nagy belmagassággal rendelkező, 44 négyzetméteres tere inspiráló lehet a szobrászok számára helyspecifikus alkotások, nagyméretű installációk létrehozására, vagy szobrászművészeti alkotások bemutatására.

Pályázni önéletrajzzal és alkotói portfólióval, a kiállítandó műtárgy bemutatásával és/vagy látványtervének benyújtásával lehet.

A leadási határidő február 20.

A pályamunkák közül a szakmai zsűri választja ki a 6 legnívósabb alkotást. Ha a vírushelyzet engedi, a kiállításokra március 15. és december 31. közötti időszakban, 6 különböző időintervallumban kerül sor, melyeket az alkotókkal egyeztetve a Zsolnay Örökségkezelő határoz meg.

A pályázat eredményéről 2021. március 5-én minden jelentkezőt elektronikus formában értesítenek.

A pályázat benyújtásának részletei ide kattintva olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő