Fiatal tehetségek, formabontó, izgalmas muzsika és kiváló borok várják a közönséget a Püspökvári Zenés Esték koncertjein. Július 11-én Kéméndi Tamás harmonikaművész és Ódor Botond operaénekes izgalmas zenei dialógusának lehetnek fültanúi az érdeklődők a Püspöki Palota kertjében.(x)

Püspöki palota kertje

A koncertsorozat második állomásán a harmonika mellett az énekhang kap főszerepet. Kéméndi Tamás harmonikaművész 8 éves kora óta foglalkozik zenével, az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott már klasszikus- és könnyűzenét; jazz-t, népi- és világzenét is. Fő célja megmutatni eme hangszer sokszínűségét. Emiatt a július 11-i koncerten, a komolyzenei művek mellett Astor Piazzolla argentin zeneszerző és harmonikás szerzeményeivel, valamint francia sanzonokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Kéméndi Tamás

Sajátos zenei világát – a komolyzenei tanulmányai mellett – nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz-zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli. Partnere Ódor Botond tenor lesz, aki a gimnáziumban még gitározni tanult, majd a későbbiekben a Pécsi Tudományegyetemen is ez volt a hangszere. Tanárai már akkor biztatták arra, hogy képezze a hangját, de kezdetben mereven elzárkózott tőle, sőt, az opera műfaja kifejezetten idegesítette.

 

Ódor Botond

Egy különleges személy azonban egy csapásra megváltoztatta a véleményét: azóta már csak az éneklésre összpontosít. 2017-ben a Pécsi Nemzeti Színház Macbeth produkciójában Malcolmot énekelte, majd szerepet kapott az Armel Operaverseny egyik darabjában Rufus Wainwright Prima Donnájában, amelyet Alföldi Róbert rendezett. Jelenleg a Theater an der Wien szólistája. Könnyed klasszikus zene, különleges koncertélmény, bámulatos hangszerpárosítások – pécsiektől, pécsieknek.

Jegyek válthatók a Kodály Központban (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.), a Filharmónia Magyarország belvárosi jegyirodájában, a Filter Kultúrkávéházban (7621 Pécs, Színház tér 2.), az ismert jegyirodákban, a jegymester.hu oldalon, és a koncert előtt a helyszínen. Részletek a Filharmónia oldalán. (x)

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés