30 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldKútba esett egy idős ember, a szomszédok siettek a segítségére

Kútba esett egy idős ember, a szomszédok siettek a segítségére

Hála az állampolgárok segítségének, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat beavatkozásának, nem történt tragédia – olvasható a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Hétfő délelőtt Kishajmás településen egy – vendégségben tartózkodó – idős a családi ház kapualjában található nagyjából 15 méter mély kútba zuhant. Kiabálására felfigyeltek a szomszédok, akik leengedtek egy kötelet, amit magára tudott kötni.

Két szomszéd a kötél segítségével felszínen tartotta a kútba esett idős embert, majd bejelentették az esetet.

A Komlói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Sásdi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói mellett a mentőszolgálat szakemberei, a légimentő és a rendőrség egysége is a helyszínre vonult. Egy tűzoltót mentőkötéllel engedtek le a kútba, végül egy mentővel közösen sikerült kiemelni az időst, akit mentőhelikopter vitt a pécsi klinikára, mivel csaknem kihűlt, ráadásul meg is sérült.

Hála a szomszédok gyors és hatékony segítségnyújtásának, valamint a tűzoltók és a mentők összehangolt beavatkozásának, nem történt tragédia.

Mint írják a baranyai katasztrófavédők, a nyári időszakban is fokozottan figyeljünk a mély kutakra, gondoskodjunk állapotukról, jól láthatóságukról és szükség esetén a lezárásról, hogy elkerüljük a súlyos következménnyel járó balesetetek.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő