27 C
Pécs
kedd, július 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletA városvezetés célja, hogy a leendő PMFC-stadiont az állam tartsa fenn

A városvezetés célja, hogy a leendő PMFC-stadiont az állam tartsa fenn

A lehetséges új pécsi stadion építési költsége 12-18 milliárd forintra becsülhető, ám a létesítményt fenn is kell tartani, amit várhatóan az önkormányzatnak kell majd állnia – írja a bahír. A városvezetés célja viszont az, hogy a leendő PMFC-stadiont az állam tartsa fenn.

A napokban írtuk meg, Orbán Viktor kormányfő „a pécsi labdarúgás tisztelőjeként örömmel támogatja” egy lehetséges pécsi stadion megépítését. Azonban továbbra sem ismert egyelőre, hogy hol lesz a sokmilliárdos létesítmény helye, az viszont biztos, hogy nem csak a volt Bőrgyár-pályában gondolkodnak. Péterffy Attila, Pécs polgármestere lapunknak elmondta, egy, az előző városvezetés által készíttetett tanulmány szerint az 5-8 ezer férőhelyes stadion költségei hozzávetőlegesen 12-18 milliárd forintra becsülhetők.

De mennyibe fog kerülni a fenntartása? A bahír szerint várhatóan a pécsieknek, az önkormányzatnak kell „állnia a számlát”, ami nem lehet majd kis összeg, hiszen mint írják, a leendő Puskás-stadion fenntartása akár 1-2 milliárd is lehet, Szombathelyen az önkormányzat 145 millió forintot fizetett ki az éves üzemeltetésre,

a pécsi stadion éves fenntartása pedig nagyjából 250-300 millió forint lehet.

Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere a hírrel kapcsolatban lapunknak elmondta, azért, hogy a város gazdasági helyzete stabilizálódjon, javuljon, céljuk az, hogy a jövőbeni stadion mellett a sportcsarnok és a Dárdai Akadémia is állami fenntartásba kerüljön.


A napokban megkérdeztük a pécsieket is, mit szólnak ahhoz, hogy focistadion épülhet Pécsen, révén, hogy a stadionépítés Magyarországon egy megosztó téma. Röviden összefoglalva azt mondhatjuk, van, aki örülne neki, és van, aki nem. Mutatjuk a videót:

Nemrég egyébként az is kiderült, a hungastos vállalkozó, György Tamás veheti át az önkormányzat által működtetett PSN Zrt.-től az NB II-be feljutott Pécsi MFC-t, az új tulajdonosnak a PMFC lesz a harmadik magyar klubja a BFC Siófok és a Kubala Akadémia után.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő