Lehet nyáron táborozni! Ne keresgélj tovább, mutatjuk, hogy hová küldd a picit!

Hirdetés

Mint arról a kormányinfón tájékoztattak, táborokat lehet majd tartani az 5 millió oltás elérése után. Sok pécsi intézmény pedig ezen felbuzdulva már el is kezdte népszerűsíteni gyerekeknek szánt rendezvényét. Összeszedtünk jó néhányat, persze a teljesség igénye nélkül, hiszen folyamatosan újabb és újabb programokat hirdetnek a környéken, ahogy enyhülnek a szabályozások. Íme!

Muskétás tábor a Csontváry Múzeumban

Középkori fegyverek megismerése, íjászkodás, japán kardbemutató, vívás, látogatás a Pécs
Városi Lövészklubban – mindezt kínálja az a napközis tábor, amely a sportot és a
történelmet helyezi középpontba 2021. június 21-25. között. Még több részlet ITT. A pécsi múzeumnak egyébként nem ez lesz az egyetlen nyári tábora, egy másik rendezvényről ITT írtunk.

Természetesen a gyerekek nagy kedvence, a zootábor sem marad el

A pécsi állatkert hosszú ideje szervez már napközis táborokat iskolásoknak. Mint megtudtuk, idén sok újdonság is várja a programra jelentkező gyerekeket. Több információ hamarosan a zoo honlapján és közösségi oldalain is elérhető lesz.

Nem lehet elég korán kezdeni a divattervezést

Több tematikus alkotótábort is szerveznek Pécsett a 8-14 éves korosztálynak. Júliusra és augusztusra meghirdetett eseményt is találtunk a közösségi médiában, ezek ITT és ITT elérhetők. Emellett varrótábor is akad, erről bővebben ITT.

Balettre fel!

Baranya megye több városában is szerveznek nyáron tánctábort a kicsiknek, ahol elsajátíthatják a balett alapjait. Részletek hamarosan, IDE KATTINTVA.

Utazás a száz évvel ezelőtti Pécsre

A 7-8. osztályosok számára szervezett olvasótábor célja, hogy öt nap során összefüggő és életteli képet mutasson meg Pécs művelődéstörténetéről és a pécsiek mindennapi életéről a szerb megszállás vége és a második világháború kitörése közötti két évtizedben. Még több információ ITT.

Napközis nyári tábor terápiás kutyusokkal!

A korábban, videónkban bemutatott aranyos ebekkel találkozhatnak azok a kicsik, akiket a Bella Tanoda júliusi táborainak egyikére fizetnek be. Ugyan nem Pécsett, hanem az alig 15 kilométerre lévő Szemelybe kell vinni a gyerekeket, de az élmény garantált.

Szintén egy kis állatterápia: lovak imádói, itt a helyetek!

Mint az eseménynél írják: Ha szeretnéd, hogy gyermeked ne „csak” a lovakkal és a lovaglással ismerkedjen, hanem saját magával is, akkor jó helyen jársz. Ennél több információt megtudhatunk ITT.

Hagyományőrző kézműves tábor a Dombay-tónál

Egyelőre nem sok információt találtunk, csak annyit, hogy 5-12 éves gyerekeket várnak a négy napos rendezvényre. További részletek ITT lesznek elérhetők.

Kis feltalálók, figyelem!

A Civil Közösségek Házában nyáron minden a feje tetejére áll majd: profi feltalálókból álló csapatot szeretnének összehozni, akik napról-napra új kihívásokkal szembesülnek, melyekre egyedi megoldást nyújtó találmányok kitalálásával és megalkotásával fognak válaszolni. További információ ITT.

Múltidéző – jövőkutató kalandozások Pécsett
Az öt napos tábor során a valóság és a fikció szülte történetek világába varázsolnak a szervezők. Két turnust is szerveznek, melyekről ITT olvashatunk bővebben.

Kis színjátszók, gyerünk!

A hagyományokhoz híven idén is megszervezi nyári táborát Tamás Éva, melynek színhelye a Pécsi Harmadik Színház lesz. Részletek ITT. Ugyanott, de más időpontban és céllal lesz a zeneovi tábor is, erről IDE KATTTINTVA találunk információt.

Sporttáborok, hogy mozgásban se legyen hiány…

A Fitnexx csapata több turnusban tervezi megmozgatni a kicsiket, 7-14 éveseknek szerveznek tábort, melyről IDE KATTINTVA olvashatunk többet. A World Jumping Pécs szintén ezt a korosztályt célozza meg: tréning és egyéb játékos mozgásfejlesztő gyakorlatok forgataga várja őket. ITT van minden részlet.

Játék és sport a legkisebbeknek

Óvodásokat és kisiskolásokat várnak az akár csak egy napos részvétellel is látogatható, két turnusos táborban, ahol a különböző labdasportokkal ismerkedhetnek a porontyok, persze játékos formában. Részletek:

Hirdetés