27 C
Pécs
hétfő, június 17, 2024
KezdőlapTOPLehetséges befektetőkkel is tárgyalt kínai útja során a pécsi delegáció

Lehetséges befektetőkkel is tárgyalt kínai útja során a pécsi delegáció

A pécsi önkormányzat és a PTE delegációja az elmúlt héten Pécs partnertelepülésére Shaoxingbe látogatott. A delegáció tagja volt Ruzsa Csaba alpolgármester, aki a Pécsmának elmondta, a 2,5 milliós, a Jangce folyó torkolatában fekvő város 2016 óta rendezi meg a Barátság Konferenciát, amelyen idén az örökségvédelem, a vizek és más természeti kincsek megőrzése volt a témája. A pécsiek részt vettek a konferencián és találkoztak a shaoxingi egyetem elnökével és a gyógyszerész kar vezetésével is.

– A helyi sajtónak nyilatkozva bemutattuk az uniós 100 város projektet, amibe Pécs is bekerült tavaly – tudtuk meg az alpolgármestertől.

Amikor a kínai város delegációja egy hónapja Pécsre látogatott, a városvezetéssel megállapodtak abban, hogy a pécsiek potenciális befektetőkkel is találkozhatnak majd. Ruzsa Csaba elmondta, biotechnológiai, gyógyszeripari cégek képviselőivel egyeztettek a vizit során, de gyárlátogatáson is részt vettek.

Az alpolgármester kijelentette: Pécs, a PTE, valamint Shaonxing és az ottani egyetem közti kapcsolatot a jövőben erősíteni szeretnék, valamint meg kívánnak szólítani további kínai  ipari szereplőket.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő