20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekLetartóztatták a pécsi lányt, aki megölte a babáját

Letartóztatták a pécsi lányt, aki megölte a babáját

A Pécsi Járásbíróság február 1-jén elrendelte egy fiatalkorú lány letartóztatását egy hónapra tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt – adta hírül a Pécsi Törvényszék.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, a pécsi rendőrségre január 30-án hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy egy 15 éves lány titokban szülte meg a gyermekét, majd a csecsemő meghalt.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a nyomozás eddigi adatai szerint a fiatalkorú gyanúsított egy pécsi gimnázium tanulója, kollégista, aki 2023-ban esett teherbe. Január 30-án, a hajnali órákban a kollégiumban terhessége miatt fájdalmai voltak, görcsölt és vérzett. A szobatársától kért segítséget kért, de a vérzést elállítani nem sikerült. A gyanúsítottat a kollégium második emeleti mosdójába kísérte a szobatársa, ahol a gyanúsított az ajtót magára zárta, majd a kagylóba szülte meg – a nagy valószínűséggel élve született – fiú gyermekét. A szülésről a gyanúsított szobatársa értesítette a kollégiumi nevelőt, aki hívta a mentőket, de az újszülött életét már nem sikerült megmenteni.

A gyermek halálának közvetlen oka a koraszülöttségből adódó tüdőéretlenség volt.

A bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyeket befolyásolva veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását. A fiatalkorú gyanúsított letartóztatását javítóintézetben hajtják végre.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, míg a gyanúsított, a védője és a törvényes képviselője enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentettek be fellebbezést, ezért a határozat nem végleges.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő