6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálMarad a park Kertvárosban

Marad a park Kertvárosban

A kutyafuttatót és a híresen jó levegőt féltik a Szaturnusz utca környékén élő kertvárosiak. Elterjedt ugyanis a pletyka, hogy a város eladja a területet. A hír részben igaz, de a zöldterületet nem fenyegeti veszély, az mindenképpen megmarad.

A fiatalok randihelynek használják, az idősebbek sétálgatnak, mások a kutyájukat futtatják a Szaturnusz utca, Szociális Otthon és Kis-réti út által határolt területen.

– Magunkénak érezzük ezt a területet, és folyamatosan használjuk is, próbáljuk szépíteni és karbantartani, fák tucatjait is elültettünk az évek során – mesélte lapunknak az egyik környékbeli.

A lakók tehát gondozzák a fákat, nyírják a füvet, sőt a hatalmas kutyafuttató kerítését is karbantartják. A terület ugyanis nem csak az ebtulajdonosoknak, hanem az összes szomszédnak fontos.

– Kitűnően szellőzteti a környéket, a levegő itt híresen jó és szeretnénk, ha az is maradna – mondja Nyári Attila, aki szintén a közelben lakik.

A kertvártosiak attól félnek, a város eladja a területet, ahol azután vége az idillnek: építkezés és bevásárlóközpont lesz. Ragaszkodnak a zöldhöz, olyannyira, hogy pár nap alatt 800 aláírást is összegyűjtöttek a megmaradása érdekében. Lapunk kiderítette, nyitott kapukat döntögetnek. Pécs alpolgármestere érdeklődésünkre elmondta, a város súlyos terhet, rengeteg hitelt örökölt elődeitől. Az adósság-állományt kezelni kell, ez pedig a szigorú gazdálkodásnak és a kormányzati segítségnek köszönhetően jelenleg is sikeresen folyik. A nehéz gazdasági helyzetben a város adósságcsökkentésének egyik módja azonban éppen a kihasználatlan ingatlanok értékesítése,  és ezt az idei költségvetésbe be is kellett tervezni.

– Az ingatlan-csomag része a petícióban is említett, ma kutyafuttatónak használt Szaturnusz utcai terület. A közgyűlési döntés alapján ezt a területet is meg kellett hirdetni értékesítésre. Meg kell jegyezni azonban, hogy az esetleges hasznosítás szigorú feltételekhez kötött, vagyis a területen kizárólag sport, rekreációs, vagy szabadidős tevékenységhez kapcsolódó tevékenységet végezhetne az új tulajdonos. Az ingatlanra azonban eddig nem érkezett érdeklődés – magyarázta Csizi Péter.

Az alpolgármester kijelentette, megismerték a kertvárosiak és a Szaturnusz utca környékén lakók kérését, és ezt tiszteletben is tartják. Ezért az érintett terület jövőre kikerül az ingatlan-csomagból – így minden marad a régiben.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő