Hirdetés

A „zsaruhaver” filmek egyik alfájával indul a Pirogránit Kertmozi a Zsolnay Negyedben! A Halálos fegyver Mel Gibsonnal június 9-én dördül el, de egész nyáron várnak a legjobb filmek a csillagok alatt.

Békebeli kertmozi hangulattal és finom popcornnal nyitja meg kapuit vasárnap esténként a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarának szabadtéri mozija. A vetítések előtt nyáresti sétákon idegenvezetők mutatják be a Zsolnay Negyed legérdekesebb látnivalóit, egy pohár villányi bor kíséretében.

Mutatjuk a júniusi filmeket!

június 9. vasárnap 21.00

Halálos fegyver (16)

Rendezte: Richard Donner

A „zsaruhaver” filmek egyik alapköve és alfája: Martin Riggs őrmester (Mel Gibson) és Roger Murtaugh őrmester (Danny Glover) két teljesen különböző habitusú rendőr, akiknek közös küldetés során kell elkapniuk egy hírhedt drogbandát. A szálak messzire nyúlnak, egészen a vietnámi háborúig, de az ügyet Los Angelesben kell megoldaniuk. A Halálos fegyver-sorozat nyitódarabját követően – köszönhetően a nagy sikernek – további három rész került a mozikba és nem kizárt, hogy hosszas várokozás után elkészül az ötödik epizód is, Mel Gibson rendezésében.

Jegyek

június 16. vasárnap 21.00

Mátrix (16)

Rendezték: The Wachovski testvérek

„Mi a valóság? Hogy határoznád meg? Mivel? Ha arról beszélsz, amit érzel, amit szagolsz, ízlelsz, látsz, a valóság csupán az agyad által megfejtett elektromos jelhalmaz…” A valóságban élünk? Vagy a Mátrixban? A gépek uralta digitális álmainkban? Erre keresi a választ az 1999-es esztendő egyik legnagyobb filmsikere, melyben Neo (Keanu Reeves) kutatja a megoldást, míg társai benne látják a prófécia ígérte megváltás fő alakját.

Jegyek

június 23. vasárnap 21.00

Dirty Dancing – Piszkos tánc (16)

Rendezte: Emile Ardolino

Jennifer Grey és a néhai Patrick Swayze, avagy Baby és Johnny Castle világhírű kettőse és a táncverseny, melyre készülve a fiatal lány és táncoktatója egymásba szeretnek… Az 1987-es esztendőben hatalmas sikert aratott a romantikus-zenés film, melynek betétdala, az (I’ve Had) The Time Of My Life Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjat is nyert.

Jegyek

Teljes filmlista: https://www.zsolnaynegyed.hu/programok/pirogranit-kertmozi-2024

(x)

Hirdetés