30 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapHírzónaA Mecsekben még a hó is esik!

A Mecsekben még a hó is esik!

Csütörtökön többfelé várható csapadék, ezen a napon a magasabb csúcsokon akár havas eső, hó is eshet. A Mecsekben hó, hózápor is előfordulhat, a legmagasabb részeken már fehér a táj – írja az Időkép.hu

Ma igen szeles időre készülhetünk, az ég erősen felhős, borult lesz felettünk. Szükség lesz az esernyőkre: eső, zápor több helyen kialakulhat, a magasabban fekvő területeken hózápor, havas eső is lehet. Délután 5-10 fokra van kilátás.

Havazás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a Kárpát-medencétől északra húzódó nagy kiterjedésű anticiklon peremén helyezkedik el térségünk, a magasabb légrétegekben pedig a medencétől délre hidegörvény található.

Péntek estig ez a két légköri képződmény együttes hatása alakítja időjárásunkat, többnyire borult időre számíthatunk, több helyen esővel. Erősen felhős vagy borult lesz az ég, legfeljebb rövid időre, nagyobb eséllyel péntek délután helyenként keleten vékonyodhat el a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, elsősorban az éjszakai, délelőtti órákban a Dunántúlon néhol havas eső, a hegyekben hó is lehet. Csütörtökön az északi szél erős, a Dunántúlon több helyen, északkeleten helyenként viharos lesz, pénteken már csak a Nyugat-Dunántúlon erősödik meg az északi szél, péntek estére pedig ott is mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 6 és 11 fok között alakul.

Így néz ki a Mecsek jelenleg:

Havazás a Mecsekben
A fotó forrása: MTI, Sóki Tamás

Kiemelt fotónk: Sóki Tamás

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő