5 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapArtMeghallgatást hirdetnek az egyik legnagyobb magyar operához

Meghallgatást hirdetnek az egyik legnagyobb magyar operához

Meghallgatást hirdet a Bánk bán előadásaira a Coopera, a jelentkezési határidő március 30. – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A darabot – amelynek díszbemutatója augusztus 9-én lesz a csíksomlyói nyeregben – több mint 100 alkalommal tervezik színpadra állítani a következő három évben Magyarországon és külföldön, így keresik azokat az új és tapasztalt művészeket, akik a Bánk bán 2020 című projekt előadásainak valamely szerepét kívánják elénekelni.

A meghallgatásra a kívánt szerep egy áriájával kell készülni, a szervezők biztosítják a zenei kíséretet.

A meghallgatás április 6-i fordulójára a jelentkezési lap és a beküldött videó- vagy hangfelvétel alapján hívják be a jelentkezőket. A meghallgatáson részt vesz Vadász Dániel, a Coopera igazgatója és az előadás producere; Vidnyánszky Attila, az előadás Kossuth-díjas rendezője; Kesselyák Gergely Liszt-díjas karmester; Molnár Levente, a darab címszereplője és a projekt művészeti vezetője; valamint a Coopera partnerszínházainak képviselői, így egy-egy taggal jelen lesz a debreceni Csokonai Színház, a Győri Nemzeti Színház, a Kolozsvári Magyar Opera, a Miskolci Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház.

Az előadás, amely egyben tisztelgés a nemzeti összetartozás éve előtt, nemzetközi turnén mutatja be a magyar operairodalom egyik legfontosabb darabját.

A jelentkezési lapért kattints ide.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő