19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
Kezdőlapne pipáld kiMegölte két gyermekét a medgyesi lelkész

Megölte két gyermekét a medgyesi lelkész

Megölte két gyermekét, majd vonat elé vetette magát vasárnapra virradóra a romániai Medgyes unitárius lelkésze. A Realitatea hírtelevízió – és más tájékoztatási eszközök – szerint a 35 éves Cseh Dénes abban a templomban végzett öt- és hétéves gyermekével, amelyikben szolgált.

Tettének pillanatában rajtuk kívül senki nem volt a templomban, a két gyermek holttestére csak később bukkantak rá. Utóbb magát Cseh Dénest is megtalálták, holtan a vasúti síneken, miután vélhetően a vonat elé vetette magát.

A hatóságoknak egyelőre elképzelésük sincs a tragédia okairól. Magának a bűncselekménynek a körülményeit is nehéz kideríteni. Annyit tudni, hogy szombat este látták utoljára a papot a gyerekekkel, éppen vásárolni mentek, legalábbis a lelkész ezt mondta a feleségének. Arra egyelőre nincs magyarázat, hogy miért éppen a templomba mentek.

Azért indultak a keresésükre, mert több óra elteltével sem érkeztek haza. A templomban véletlenül bukkant a két gyermek holttestére az egyik helyi alkalmazott. Fejükön ütésnyomok voltak, de halálukat feltételezhetően az okozta, hogy apjuk elvágta torkukat. A bűntett után a lelkész elhagyta a helyszínt. A rendőrségre később bejelentés érkezett, hogy egy vonat a közelben halálra gázolt egy férfit, akinek a személyleírása megegyezett Cseh Dénesével, s azonosították is.

A hatóságok értetlenül állnak a történtek előtt, ugyanis az unitárius lelkészt mindenki kiegyensúlyozott, nyugodt embernek ismerte, akinek látszólag boldog volt a családi élete.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő