Hirdetés

Egy hónapja indult a társadalmi egyeztetés a Mecsekoldal fejlesztési irányairól, az érdeklődés nagy, nemsokára pedig az egyetem hallgatóinak körében is megfuttatják a kérdőívet.

A városvezetés „Aktív Pécs – Megújuló Mecsekoldal” koncepciójának keretében teljesen újjászülethetnek a város felett húzódó népszerű parkos- és zöldterületek. Mint ismert, a projekt gerincét egy nagyszabású társadalmi egyeztetés adja, az előre meghatározott akcióterületek tartalmáról ugyanis a pécsiek dönthetnek egy részletes online kérdőív kitöltésével (ahogy a projekthez illeszkedő Misina Ötletbörze esetében is történt).

A szeptember végén indult felmérés már egy hónapja tart, az érdeklődés pedig kifejezetten nagy. Ruzsa Csaba alpolgármestertől megtudtuk, hogy közel kétezren már kitöltötték a kérdőívet, ez a szám várhatóan október utolsó napjaira meg is lesz.

– Örülünk, hogy folyamatos az aktivitás a pécsiek részéről, hiszen itt nem csak egy pár perc alatt végig klikkelhető kérdőívről van szó, hanem egy részletes, hosszabb időt igénylő folyamatról, amelynek keretében a pécsiek megfogalmazhatják pontos véleményüket. Bízunk benne, hogy ez a lelkesedés nem múlik a november végi határidőig. Azt látjuk tehát, hogy a pécsieket eléri és érdekli a projekt, ami köszönhető annak is, hogy a kérdőív kitöltőit különböző médiumokon, a Facebookon és például a Viberen is megkeressük – mondta az alpolgármester. Ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy az „Aktív Pécs – Megújuló Mecsekoldal” projekt kérdőívét a Pécsi Tudományegyetem hallgatóinak körében is (ide tartoznak a külföldi diákok is) népszerűsíteni fogják, ennek előkészítése és szervezése jelenleg is zajlik.

De mi történik a kérdőív kitöltése után? Ruzsa Csaba elmondta, hogy a 2021–2027-es ciklusban megvalósítandó összetett mecseki revitalizációs program tartalmi elemeit a pécsiek által támogatott javaslatokból állítják majd össze. A kérdőív kitöltésének november végi határideje után a pécsiek javaslatait és a felmerült ötleteiket megvizsgáltatják szakemberekkel és tervezőkkel, az ő szakvéleményük alapján ezután összeállítanak olyan ténylegesen kivitelezhető terveket, amelyek megvalósításáról a pécsiek – akárcsak a Misina Ötletbörze során – egy internetes szavazás keretében dönthetnek. Ezt követően indul meg a kivitelezések előkészítése.

Ruzsa Csabával korábban részletesebben is beszélgettünk a projektről: 

https://www.pecsma.hu/top/a-cel-az-hogy-a-pecsiek-ujra-magukenak-erezzek-a-mecseket/?highlight=mecsek

Ide kattintva pedig a projektről írt cikkeink olvashatók.

Hirdetés