26 C
Pécs
hétfő, június 17, 2024
KezdőlapSportMeleg Gergő is marad az NKA kötelékében

Meleg Gergő is marad az NKA kötelékében

Az NKA Universitas Pécs élvonalbeli férfikosárlabda-csapata szerződést hosszabbított egyik legjobb játékosával, az idén a válogatott keretébe is bekerülő Meleg Gergővel.

Formálódik az NKA kerete az ősszel induló új szezonra. A napokban három saját nevelésű játékos, Herger Salamon, Scherer Bálint sé Rátgéber Tamás hosszabbított szerződést az Akadémián, most pedig egy még mindig fiatal, de mégis rutinosnak számító kosarassal állapodott meg a klub a közös folytatásról. A csapat szimpatizánsai valószínűleg megkönnyebbültek, hiszen Meleg Gergő újabb egy szezonra kötelezte el magát az NKA-hoz.

– Természetesen volt megkeresés más kluboktól is, de nem szerettem volna mindenáron elmenni, mert nagyon jól érzem itt magam – nyilatkozta Meleg Gergő a klub honlapján. – A legutóbbi két szezon nagyon sokat jelentett számomra, az elsőben bajnoki címet nyertünk és feljutottunk, most pedig az élvonalban újoncként a hatodik helyen végeztünk, ami bravúros teljesítmény. Úgy érzem, jó helyen vagyok, itt biztosított a fejlődésem, amit az is jelez, hogy innen hívtak meg a válogatottba! Fontos volt, hogy éreztették velem, számítanak rám, miként az is, hogy a következő szezonban is komoly céljaink lesznek.

Bár Meleg, amikor játszani tudott valóban a csapat legjobbjai közé tartozott, hozzá kell tenni, hogy a 2023/24-es szezon összesen 37 tétmeccsének csak kevesebb mint a felén tudott pályára lépni sérülés miatt. Emiatt a makacs nyavalya miatt nem volt esélye, hogy bemutatkozzon a válogatottban, mert bár a keretbe meghívót kaptt már az év elején, sérülése miatt végül nem számolhatott vele Gasper Okorn szövetségi kapitány.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő