Miért érdemes belekezdened a kézműveskedésbe?

Hirdetés

A kézműveskedés egy igazán nagyszerű módját jelenti a szabadidő eltöltésének, mivel rengeteg lehetőséget nyit meg előtted.

Egy kreatív hobbi segítségével ugyanis nem csupán olyan kellékeket gyárthatsz, amelyek később az otthonodat díszítik majd, hanem számtalan készségre is szert tehetsz. Arról nem is beszélve, hogy ezek tevékenységek jótékony hatással lesznek az egészségedre is.

Vegyük példának a számfestést!

A Kreactivity Webáruház számfestő készleteinek használata közben a részletekre történő fókuszálás nagymértékben javítja például a koncentrációt és a memóriát, amit egyébként már számos korábbi kutatás is igazolt.

De ez a fajta összpontosítás elősegítheti a negatív gondolatoktól való megszabadulást is, amelyek a legtöbb esetben a rosszkedv, a szorongás vagy a stressz előidézői lehetnek. Továbbá segíthet az izmok ellazításában és a légzés szabályozásában is. Vagyis lényegében olyan élményben lesz részed közben, mintha meditálnál.

Azt pedig még nem is említettük, hogy ennek a tevékenységnek köszönhetően sokkal kifinomultabb motorikus képességekre is szert tehetsz. A festés ugyanis fejleszti a mozgáskoordinációt, és ezáltal elősegíti a kézügyesség fejlődését is.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy segít a kreatív határok kitolásában is!

A kreativitás szintén egy olyan készség, amelynek az élet számtalan területén hasznát veheted, köztük a munkád során is. Alkotás közben pedig ez hihetetlen módon képes fejlődni, igen még a számfestés során is.

Hiába vázolják fel ugyanis előre a kifestendő részeket, és szabják meg a mellékelt útmutatóban, hogy melyik festékestégelyt melyik területre kell használnod, nincsen kőbe vésve az, hogy ezeket az utasításokat 100%-ig követni kell.

Ennek köszönhetően tehát eközben a tevékenység közben is lehetőséged van arra, hogy kitold a kreatív határaidat, és mélyebben kifejezd az érzéseidet, illetve a gondolataidat, ami sokszor többet ér, mint egy órákon át tartó csevegés egy szakemberrel.

Arról nem is beszélve, hogy önbizalmat ad

A számfestés leginkább azért vált népszerűvé az emberek körében, mivel a festést azok számára is elérhetővé teszi, akik kevesebb kézügyességgel rendelkeznek.

Annak köszönhetően pedig, hogy ők is képessé válnak az olyan műalkotások megfestésére, mint amelyeket a galériákban is lehet látni, erősödhet az önbecsülés, amelyhez a másoktól érkező pozitív reakciók is nagymértékben hozzájárulhatnak.

Végül pedig még annyit említenénk meg, hogy türelemre tanít

Ha azt szeretnéd, hogy tökéletes legyen a végeredmény, akkor az egyes részleteket folyamatosan szépítgetni és javítgatni kell. Ez pedig megtanítja számodra, hogy mi is az a kemény munka és az eltökéltség, amelyeknek egyébként szintén nagy hasznát veheted az élet egyéb más területein is.

(x)

Hirdetés