14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapAbszolút NőÍme egy pár jó ötlet gyereknapra!

Íme egy pár jó ötlet gyereknapra!

Idén május 31-ére esik a gyereknap és pünkösdvasárnap is. A koronavírus miatt viszont még így sem lesz olyan sok program kicsiknek és nagyoknak sem, mint általában. Azért minden megtettük annak érdekében, hogy összegyűjtsünk néhány jópofa programot és ötletet a gyermekek ünnepére. Mutatjuk. 

A gyereknapi rendezvények nagy részét sajnos le kellett mondani a járvány miatt, de ne csüggedjünk! Maradt még néhány program és összegyűjtöttünk jó néhány ötletet is május utolsó vasárnapjára.

Csináljunk gyereknapi forgatagot otthon!

Szép időben, ha van kertünk vagy kivonulunk egy nagyobb füves területre, szinte bármilyen programot akár magunk is megtarthatunk, amit egyébként a gyereknapi rendezvények kínálnak: arcfestés anya képzeletének hála, bűvészkedés egy nagyobb testvér mutatványaival, még a pónilovaglás is megvalósítható ha van egy bevállalós apuka, aki elvállalja a „hátas” szerepét. Rossz idő esetén vagy ha valami miatt beszorulunk a lakásba, válasszunk kevésbé helyigényes játékokat, de semmiképp se hagyjuk jókedvünket szegni! Már csak a lurkók kedvéért is.

Tipp: Természetesen ha másokat is meghívunk, mindenképp ügyeljünk a vírusvédelmi óvintézkedések betartására, mint a távolságtartás, a maszk használata, illetve a rendszeres kézmosás.

Több baranyai fürdő a pünkösdi hétvégére tervezi a nyitást

Vagyis akár strandolással is tölthetjük szép időben a gyereknapot. Hogy pontosan melyik fürdők állnak majd rendelkezésre a megyében, arról korábban ITT számoltunk be. Arról pedig IDE kattintva informálódhatunk, milyen óvintézkedések mellett lehetséges a lubickolás.

Jótékony gyereknap: gyerekektől gyerekeknek

A Mosolymanó Jótékonysági Központ rászoruló családok számára tart gyűjtést, hogy minden porontynak maradandó élmény lehessen ez a szép ünnepnap. Játékkal, csokival, gyümölccsel, biciklivel, rollerrel, kismotorral, felfújható medencével, kerti felszerelésekkel is hozzá lehet többek között járulni az ajándékosztáshoz.

Tipp: Ha saját gyermekünkkel együtt választjuk ki és adjuk le azt, amivel járulunk hozzá más kicsik boldogságához, talán később is eszébe jut az élmény és újabb jótékony cselekedetre adja a fejét.

Szuper online gyermeknapra várja a kicsiket a Bóbita Bábszínház

Május 31-én az ország bábszínházai – így a pécsi Bóbita Bábszínház – is összefogtak azért, hogy egy egyedülálló meglepetéssel, egész nap előadásokkal kedveskedjenek a gyerekeknek. Részletek ITT.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő