25 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekMindkét elsős osztály tanítónője távozik a hosszúhetényi iskolából

Mindkét elsős osztály tanítónője távozik a hosszúhetényi iskolából

Szeptemberben két elsős osztály is indulna Hosszúhetényben az iskolában, azonban mind a két kijelölt tanítónő távozni készül az intézményből. A szülők aggódnak, a tankerület már meg is hirdette az álláshelyeket, de a Telex kérdésére mégis tagadta, hogy bárki távozna az intézményből.

Hosszúhetényben az utóbbi években semmi gond nem volt az iskola környékén, hiszen minden évfolyamban két osztály van, a környező települsekről is ide járnak a gyerekek. Szeptemberben is két elsős osztály indítását tervezi az intézmény, azonban a Telex értesülései szerint, az azokhoz kijelölt tanítónők mindketten távozni készülnek az iskolából.

Május 17-én értesítette erről a szülőket az iskola igazgatója, aki levelében jelezte, dolgoznak a probléma megoldásán, azonban azt is hozzátette, hogy az oktatás jelenlegi helyzetében és a bizonytalanságot tovább fokozó státusztörvény tervezetének tükrében a tanítók döntése érthető – írta meg a Telex.

A szülők csütörtökön összejövetelt szerveztek az iskola udvarára – ezt az igazgató engedélyezte is –, ahol gyertyát gyújtottak, és a jövőbeli lehetőségekről beszélgettek. Bár abban mindenki bízik, hogy valóban sikerül megoldani a tanítónők pótlását, mindenki rendkívül csalódott volt a hír miatt. A lap megkereste a Pécsi Tankerületi Központot is, hogy mit tudnak tenni a kieső pedagógusok pótlása érdekében. A tanketületi vezető, Tóth László Ákos az Telex újságírójának kérdésére azt válaszolta, hogy értesülései tévesek, a hosszúhetényi iskolából senki sem jelentette be hozzájuk távozási szándékát. Ez a válasz az igazgató szülőknek küldött levele miatt is igen érdekes, úgy pedig pláne, hogy a tankerület már pár nappal korábban meghirdette az álláshelyeket.

Fotó: Gűth Ervin / Telex

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő