26 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapTOPKicsinyességből már bajnokok Rátgéberék

Kicsinyességből már bajnokok Rátgéberék

Az A csoportba jutásról döntő bajnoki finálé ötödik, mindent eldöntő meccsére az NKA-Pécs vezetése új tarifát határozott meg a jegyárak terén – legalábbis ami a vendégszurkolókat illeti. Az eddigiekhez képest háromszoros áron adják a tiketteket a PVSK drukkereinek.

Az elmúlt másfél hétben kosárlázban égett a város, ez nem vitás. Az NKA-Pécs és a PVSK-Veolia férfi csapatai elképesztően izgalmas párharcot vívnak a pályán, amely bizony az eddigi négy felvonás során több fordulatot hozott, mint egy jófajta ringlispíl. Ezt pedig – persze ki-ki klubhovatartozása függvényében hol jobban, hol kevésbé, de – mindenki elképesztően élvezte. Igaz ez a szurkolókra, és a játékosokra is, hiszen melyik kosaras ne arról álmodozna, hogy egymás után játsszon ilyen magas hőfokú csatákat?

Az NB I. B Piros csoportjában a bajnoki cím, így a feljutás kérdése vasárnap biztosan el fog dőlni, valakiknek extázis, másoknak pedig búskomorság lesz az osztályrésze az ötödik csörte után. És a legtöbben azért fognak majd kicsit szomorkodni, hogy nem nézhették még pár meccsen ezt a két, egyaránt A csoportba való gárdát. Éppen ezért szomorú, hogy a klubok közti, múltbéli vélt vagy valós sérelmek miatt újabb fejezettel bővült a sportértéket zárójelbe tevő mellékzöngék gyűjteménye.

Az NKA Pécs vezetősége ugyanis úgy döntött, hogy kicsit változtat a vendégszurkolóknak szánt belépők árán. Nem arra kell gondolni persze, hogy az általuk korábban sokszor hangoztatott pécsi  kosárünnepre való tekintettel ingyenessé tették a belépést az NKA Arénába számukra, hanem emeltek a korábbi 1000 forintos jegyáron. Konkrétan rácsaptak egy hármas szorzót. Arról értesültünk ugyanis, hogy az NKA 60 szurkolói jegyet ajánlott fel a PVSK-nak, 3000 forint/darab áron.

Igen, 3000 forintos belépő, a korábbi (öt nappal korábbi, egészen pontosan) 1000 forintos helyett.

Persze mi is látjuk az inflációt, az elszabadult árakat, és még a benzinért is többet kellett fizetni a napokban, de ennyire talán még a magyar gazdaság sem teljesített rosszul kedd óta.

Persze nyilván nem a csarnok nyári klimatizálása miatt van szüksége az NKA-nak arra a plusz 120 ezer forintra. Már csak azért sem valószínű mindez, mert a döntő első meccsére összesen 200 belépőt értékesítettek a kosárlabda pécsi szerelmeseinek. Mivel már akkor is több mint 1000-en verődtek össze a Rátgéber-szentélyben, csak arra tudunk tippelni, hogy a többi helyen meghívottak, VIP-vendégek, hozzátartozók ültek. A párharc harmadik összecsapása előtt mi nem is találkoztunk belépő-értékesítéssel, de még többen voltak az NKA Arénában. Persze egy jórészt állami pénzből működő egyesület számára nem a jegyeladásból származó bevétel az alfa vagy az omega – lásd Felcsút, labdarúgás. Ezért aztán végképp érthetetlennek látszik a hazai pálya előnyét vasárnap élvező NKA vezetőségének, a sport szellemével nehezen összeegyeztethető döntése.

Úgy tudjuk, a PVSK panasszal is élt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél a meglehetősen méltatlannak ható árszabás miatt, azonban a szövetség, bár nem ért egyet az NKA eljárásával, nem tud mit tenni az ellen, a klubok úgy határozhatják meg a jegyáraikat, ahogyan akarják.

Bár biztos vannak olyanok, akik elégedetten dőlnek hátra egy ilyen döntés után, a legszomorúbb az egészben mégis az, hogy nem az ellenfél szurkolóinak, és még csak nem is a rivális klubnak ártanak ezzel a legtöbbet – a Vasút fanatikusai ismerve valószínűleg sokkal többért is elmennének a döntő ötödik meccsére, bár reméljük, ezzel nem adtunk újabb ötletet senkinek –, hanem éppen saját játékosaiknak. Hiszen hiába szerepeltek Kerpel-Froniusék az egész szezonban remekül, hiába mutatták meg itt, a döntőben is már kétszer, hogy a mégoly rutinos PVSK-n is képesek átrohanni és hiába bizonyították számtalanszor, hogy nem csak tehetséges kosarasok, de máris kiváló kosárlabdázók, mégis ezzel a városi fináléhoz méltatlan kicsinyességgel fogják azonosítani őket nagyon sokan. Nem csak Pécsett…

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő