Mire kell odafigyelni indító akkumulátor vásárlásakor?

Hirdetés

Mielőtt ellátogatna egy akkumulátor-szaküzletbe, a legjobb, ha alaposan felkészül a témában. Az üzletekben a személyzet természetesen segítséget tud nyújtani, azonban ehhez az is szükséges, hogy Ön a megfelelő információk birtokában érkezzen meg oda.

Az Akku-Elem autóakkumulátorok széles választékával várja, amelyek között könnyedén meg lehet találni az ideális típust.

Az üzlet felkeresése előtti teendők

Amennyiben le kell cserélni az addig használt akkumulátort, abban az esetben a legjobb, ha a régi modellel együtt látogat el egy szaküzletbe. Ezen ugyanis minden szükséges információ megtalálható azzal kapcsolatosan, hogy milyen paraméterekkel kell rendelkeznie az új terméknek. Szintén pozitívum, hogy akkumulátor-szaküzletben lehetősége van leadni a régi, elhasznált akkut, így nem kell bajlódnia a veszélyes hulladék elhelyezésével. Nem ritka az sem, hogy az adott üzlet kedvezményt ad, ha náluk adja le a régu akkut.

Amennyiben nem tudja magával vinni a lecserélendő modellt, akkor indulás előtt érdemes alaposan lefotózni azt, illetve minden rajta megtalálható információt feljegyezni. Ennek a tudásnak a birtokában egy hozzáértő bolti eladó biztosan fog tudni megfelelő terméket ajánlani Önnek.

Az akkumulátor tulajdonságai

Na de melyek is pontosan azok a paraméterek, amik kiemelten fontosak egy akku esetében? Először is érdemes feljegyezni az akkumulátor típusszámát, vagy fényképet készíteni arról. Ez az esetek nagy részében elegendő információt jelent az eladó számára, aki ez alapján be tudja azonosítani a pontos modellt, annak minden lényeges adatával.

  • Elektromos paraméterek: ide tartozik a feszültség, a kapacitás és az indítóáram. Az indító akkumulátorok jellemzően 12 Voltos feszültséggel rendelkeznek. A termék kapacitását Amperóra (Ah) mértékegységben adják meg, az indítóáramot pedig Amperben (A), ami általában 100 és 900 A közé esik. Minél magasabb indítóárammal és kapacitással rendelkezik az autóba helyezett akkumulátor, annál megbízhatóbb és hosszabb távú működést biztosít.
  • Méret: Formájából adódóan az akkumulátor méretének 3 fontos mérőszáma annak hosszúsága, magassága és szélessége. Próbáljon ugyanakkora méretű akkumulátort vásárolni, mint annak elődje, akkor biztosan nem ütközik problémába a behelyezéskor. Amennyiben nagyobb akkumulátor is elfér a régi helyén, mérje le pontosan a rendelkezésre álló tér nagyságát. A méret bár befolyásolhatja az akku indítóáramát és kapacitását, azonos méretű termékek esetén is lehet találni eltérő adottságokkal rendelkező modelleket.

Az autó márkája, évjárata és pontos típusa szerinti beazonosítás

Előfordulhat, hogy nem áll rendelkezésre a korábban használt akkumulátor, így nem tud azzal megegyező, vagy ahhoz hasonló típust keresni. Ebben az esetben segíthet az autó márkájának, évjáratának, teljesítményének, üzemanyagának és pontos típusának meghatározása, hiszen a megfelelő szakember ezek alapján tud ideális modellt ajánlani a járműhöz.

(x)

Hirdetés