Hirdetés

Az Anyák napját sokféleképpen meg lehet ünnepelni, de nehéz elképzelni ezt az alkalmat egy jól megválasztott ajándék nélkül. Ez egy tökéletes alkalom arra, hogy megmutasd háládat édesanyádnak, és kellemesen meglepetést okozz neki. Milyen Anyák napi ajándékot válasszunk? Mire kell gondolkodni?

Hogyan válasszunk ajándékot édesanyánknak Anyák napjára?

Az ajándékvásárlás nehéz lehet – hiszen minden évben annyi alkalom van, amikor megajándékozunk szeretteink, hogy végül hiányzik az ihlet, milyen ajándékot is válaszunk. Ilyen helyzetben választhatunk az úgynevezett univerzális ajándékok közül, vagy megfontolhatjuk a kicsit konkrétabb ajándék kiválasztását.

Ha azon gondolkodsz, mit vegyél édesanyádnak anyák napi ajándékként, akkor vegyél figyelembe néhány dolgot:

 • Mi érdekli édesanyádat? Mit csinál? Mi okozza neki a legnagyobb örömet? Talán a virágápolás, az utazás vagy a krimik olvasása? Ha ezt a nyomot követed, megtalálod a tökéletes ajándékot számára.
 • Mennyi pénzt tudsz erre a célra szánni? Az anyák napi ajándéknak nem kell drágának lennie ahhoz, hogy örömet és meglepetést okozzon. Nos! Önállóan és kis költséggel is elkészíthető az ajándék. Ha előre meghatározott összegben gondolkozol, akkor csak azokra az ajándékokra koncentrálhatsz, amelyek beleférnek ebbe a keretbe.
 • Milyen ajándékokat szeret a legjobban az édesanyád? Exkluzív, kézzel készített, vagy esetleg egyáltalán nem szeret tipikus ajándékokat kapni? Minden ember más, saját ízléssel és meggyőződéssel. Ha tudod, hogy édesanyád szívesebben töltene minőségi időt a társaságodban, mint hogy drága ajándékot kapjon, vedd ezt figyelembe, és ne csak arra figyelj, hogy mások mit választanak.

A legjobb ajándékok azok, amelyeket egy adott személyre gondolva választunk ki – az ízlésének, a személyiségének és a meggyőződésének megfelelően. Gyakran előfordul, hogy egy gondosan kiválasztott csecsebecse, elegáns teás bögre vagy valami saját készítésű ajándék jobb ajándéknak bizonyul, mint egy drága, a hasznosságára nem sokat gondolva vásárolt tárgy.

Időtálló ajándék Anyák napjára

A kisgyermekek virágot ajándékoznak édesanyjuknak anyák napja alkalmából.

Vannak olyan ajándékok, amelyek szinte univerzálisnak tekinthetők. Ne gondolj arra, hogy egy időtálló ajándék elcsépelt vagy figyelemre nem méltó. Ez egy olyan tárgy, amely tökéletes anyák napjára, születésnapra vagy bármilyen más alkalomra.

Időtálló ajándék édesanyáknak többek között:

 • Virág, váza, virágcserép és egyéb lakberendezési tárgy.
 • Relaxációs ajándékok gyertyák, gyertyatartók a Pepco-tól vagy beltéri parfümök.
 • Finomságok és kulináris jellegű ajándékok.

Anyák napja alkalmából nem ok nélkül vásárolnak olyan sokan vágott vagy cserepes virágot – a színes növények gyönyörködtetik a szemet, és gyakran gyönyörködtetnek illatukkal. A cserepes növényeket viszont évekig lehet nevelni, és remek emléktárgyak lehetnek. A gyertyák, a gyertyatartók és a beltéri parfümök azok az apróságok, amelyek lehetővé teszik, hogy otthonunkban ellazuljunk. Ha szépen elkészítettek és esztétikusan csomagoltak, tökéletes ajándék édesanyák számára. Másrészt valami édes ajándék, egy jó kávé vagy tea bárkinek – nem csak az édesanyáknak – jól bevált ajándékok.

Személyre szabott ajándék Anyák napjára

Sokan értékelik a kifejezetten nekik készített ajándékokat. A személyre szabott ajándékok közé nemcsak a gravírozott vagy a nyomtatott tárgyak tartoznak, hanem azok is, amelyeket saját magunknak lehet személyre szabni.

Az egyik ilyen ajándék egy családi fényképalbum vagy egy keret egy közös képpel. A keretet és az albumot is megvásárolhatod a boltban, de a fényképek kiválasztásáról, beillesztéséről és esetleges díszítéséről magadnak kell gondoskodnod. Kiválaszthatsz egyetlen fotót, vagy vicces kollázst készíthetsz sok képből.

Milyen last minute Anyák napi ajándékot vegyünk?

Bár az anyák napjához hasonló alkalmakra szánt ajándékokat a legjobb előre kiválasztani, az élet másképp működik, és ez nem mindig lehetséges. Ha nagyon kevés idő van rá, ne fáradozz bonyolult keresgélésekkel és saját készítésű ajándékokkal. A Pepco üzletekben azonnal elérhető ajándékot vedd meg, például:

 • Ékszerek és kiegészítőket – édesanyád egy új fülbevalónak, egy elegáns övnek vagy táskának egyaránt örülhet.
 • Beltéri dekorációk – például egy feltűnő váza, dekoratív gyertyák vagy díszpárnák a nappaliba.
 • Egy sál vagy egy puha zokni – ezek olyan apróságok, amelyeket édesanyád ízlésének megfelelően választhatsz ki.
 • Könyv – egy vagy több kedvenc szerzőtől.
 • Ajándékkártya – moziba, színházba vagy a kedvenc boltjába.

Ne felejtsd el, hogy az Anyák napja nem csak az ajándékokról szól. Sok édesanya számára ezeknél sokkal értékesebbek azok a pillanatok, amelyeket gyermekeikkel tölthetnek el – egy tea, kávé, édesség vagy egy izgalmas kirándulás alkalmával. Kreativitásodat ne korlátozd a hagyományos ajándékokra, amikhez könnyen hozzájuthatsz, ha édesanyádnak vannak szokatlan szenvedélyei, adj neki valami hozzájuk kapcsolódó dolgot.

(x)

Hirdetés