13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletNáci karlendítés: Csaba István szerint Mikes Évának távoznia kell a PTE kuratóriumából

Náci karlendítés: Csaba István szerint Mikes Évának távoznia kell a PTE kuratóriumából

Nyílt levelet írt az MSZP pécsi önkormányzati képviselője, megyei elnöke Mikes Évának, a PTE kuratóriumi tagjának, a Fidesz alapító tagjának, akinek fiáról, Trombitás Kristófról nemrég megjelent egy fotó, amin a náci karlendítéshez nagyon hasonló mozdulatot tesz. 

Trombitás a kormányszócső Megafon egyik arca, rendszeresen szólal meg közéleti, sokszor pécsi témákban, mindig a fideszes direktíva szerint, nemrég például azt fejtegette, akkumulátorgyárat kellene Pécsre telepíteni.

https://www.pecsma.hu/top/ket-ellenzeki-kepviselo-is-nekiment-a-fideszes-influenszernek-aki-pecsre-hozna-az-akkugyarat/?highlight=trombit%C3%A1s

Az “influenszer” egyébként a 2019-es választásokig a Biokom alkalmazottja volt, éppen akkor, amikor Mikes Éva jogi és stratégiai igazgatóként dolgozott az önkormányzati cégnél. Trombitás eddig nem reagált a karlendítéses fotóval kapcsolatos sajtómegkeresésekre.

https://www.pecsma.hu/hirzona/nem-valaszol-a-turbofideszes-influenszer-arra-a-kerdesre-o-van-e-egy-karlenditos-kepen/

Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük Csaba István nyílt levelét.

Tisztelt Dr. Mikes Éva! 

A napokban látott napvilágot és terjedt el a sajtóban egy felháborító fasiszta karlendítős fotó az Ön fiáról, Trombitás Kristófról. Azóta sem ő, sem a fideszes  elvtársaik, sem pedig Ön nem kért bocsánatot, és nem határolódott el ettől a hitleri náci birodalomban használt jelképtől. 

Felháborító, hogy következmények nélkül maradt az a fasiszta karlendítésről készült fotó, ami olyan ideológiáknak a jelképe, melyek világháborút robbantottak ki, emberéletek millióit követelték, etnikai alapon végeztek pusztítást, országokat romboltak le és családok generációt tették tönkre. 

Ön a Fidesz alapító tagja és hazánk legrégebben alapított egyetemének, a Pécsi  Tudományegyetem kuratóriumának tagja. Kérem, árulja el: hogyan fér össze az Önök által hangoztatott kereszténydemokrata értékrenddel a fasiszta karlendítés? Hogyan fér össze, hogy nem vállal érte senki felelősséget? 

Ezek szerint ez bőven belefér a Fidesznél. Szégyen! Nagyon bízom benne, hogy nem így köszöntik egymást egy fideszes taggyűlésen. 

Itt az idő, hogy végre abbahagyják a sunnyogást, és felelős közéleti szereplőként  viselkedjenek! Vállalják a felelősséget! 

Az a minimum, hogy nyilvánosan bocsánatot kérnek a történtekért, megbánást tanúsítanak, Ön pedig lemond a jól fizető kuratóriumi tagságáról!  

Tisztelettel, 

Csaba István 

Pécs Jövője városvezető frakciószövetség tagja, önkormányzati képviselő  Magyar Szocialista Párt Baranya Megyei Területi Szövetsége elnök Magyar Szocialista Párt Országos Elnökség tag

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő