19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekNagy bajban a pécsi kis betegek nevettetői, segítséget kérnek

Nagy bajban a pécsi kis betegek nevettetői, segítséget kérnek

Szomorú sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz a pécsi Nevetnikék Alapítvány, mely szerint kérdéses, hogy tudja-e folytatni munkáját a többek közt kórházban ápolt gyerekek mindennapjait szebbé tevő csapat. 

Hiába van egy ház Pécsen, amit közösségi összefogással vásároltak meg és újítottak fel az alapítvány önkéntesei. Hiába tartanak ott játékkészítő műhelyeket, és a kórházlátogató önkéntesek képzéseit. Anyagi segítség, támogatás nélkül nem tudják fedezni költségeiket, folytatni a munkát.

Nem szeretnék, hogy a kis betegek hiába várják őket, ezért a Nevetnikék Alapítvány ismét segítséget kér.

Vannak ugyanis gyerekek, akik hónapokra kórtermi ágyukhoz vannak láncolva, és így nem lehetnek folyamatosan a családjukkal. Ilyenkor a jól felkészített önkéntesek babusgatják a csecsemőket, társasoznak a kicsikkel és nagyobbakkal, vagy tanítgatják a kiskamaszokat. Ugyan a nevettetők egymás között a napokat, de mégis kevesen vannak a mindennapos látogatásokhoz. Az alapítvány ezért további önkénteseket szeretne kiképezni a sokszor érzelmileg megterhelő feladatra.

A jelenlegi 450 önkéntesnek hála az utóbbi hónapokban számos kórtermet, kórházi folyosót, rendelőt kifestettek a régióban, több száz gyermek választhatott magának általuk elkészített játékot.

A ház fenntartása, a megnövekedett létszám, és bővülő eszköztár miatt viszont kiadásaik is megnőttek. Havonta 5 millió forintba kerülnek a programok, melyekkel több száz gyermek gyógyulásához járulnak hozzá. Ezt részben rendszeres támogatókkal, részben adó 1% felajánlásból, részben vállalati támogatásokból és pályázatokból terveznek összegyűjteni. A nehéz helyzetben viszont egyre kevesebb támogatást kaptak,

mára egy havi tartalékuk maradt.

Így segíthetünk:

  • Havonta egy ezressel már egy foglalkozás hűtőmágnes készítéséhez hozzá lehet járulni.
  • Havi háromezer forinttal egy napi fűtésdíjukat lehet átvállalni.
  • Cégek pedig játékkészítő csapatépítőkön vehetnek részt a műhelyükben.
  • Az anyagi támogatáson túl így a dolgozók is részesévé válnak az ügynek.
  • Támogatni a nevetnikek.hu oldalon keresztül lehet.
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő