26 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapSportLabdaNagy csatában nyert a PEAC

Nagy csatában nyert a PEAC

Idegenben nyert rangadót az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata a Ludovika Csata vendégeként.
A két csapat ősszel, Pécsett nagyon izgalmas találkozót vívott egymással. Akkor hosszabbítás után tudott nyerni végül a Pécs a Ludovika Csata ellen, így a felek szezonbeli második egymás elleni derbije előtt úgy tűnt, annál izgalmasabban már nem nagyon alakulhat a negyven perc.

Nos, végül ezúttal a hosszabbítás ugyan elmaradt, a késhegyre menő csörte azonban nem. A Csata jól kezdte a meccset, az első negyedben magabiztos, jó játékkal robogott át a PEAC-on, kilenc pontos előnyt kicsikarva. Jovan Gorec együttesének innen kellett felállnia, és Kiss Virágék becsületére legyen mondva, neki is veselkedtek a hátrány ledolgozásának. Ha nem is ment egyik pillanatról a másikra, azért szépen lassan szűkült a két csapat közti differencia, de az utosó tíz perchez érve még mindig hattal vezettek a hazaiak.

Az utolsó negyed azonban a pécsieké lett. De nem csak a negyed, végül a meccs is! Merthogy a hajrához érve utolérte, majd meg is előzte ellenfelét a Pécs, amely elképesztő izgalmak után tudott 71-69-re nyerni.

Ludovika Csata–NKA Universitas PEAC 69-71 (23-14, 17-19, 14-15, 15-23)
Kosárlabda-NB I., nők.
Ludovika Csata: HORVÁTH 16/9, Czank 6/3, Toman, FUEHRING 18/6, Barnai 6. Cs.: Gábor 6/6, JÁHNI 15/3, Szabó 2, Boros. Vezetőedző: Tursics Krisztián.
NKA Universitas PEAC: Rátkai 2, WENTZEL 14/6, Calhoun 4, GWATHMEY 16/3, KISS V. 19. Cs.: Sánchez 2, Katanic 6, Szücs 2, Laczkó 6/6, Simon. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Fotó: peacpecs.hu

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő